Liefde overwint

Afgelopen weekend vierden mijn vrouw en ik dat we drie jaar getrouwd zijn. Elke dag ben ik God dankbaar dat we bij elkaar zijn en dat ik mijn leven met haar mag delen. Ik zou niet meer zonder haar kunnen leven.

Eén van de vele, vele nummers die geschreven is over de liefde haal ik er vandaag even uit. Niet omdat dit voor mij het allerbeste liefdesnummer ooit is, want daar zou ik niet uit kunnen kiezen (er is zoveel moois geschreven en gezongen). Wel omdat dit nummer precies verwoordt wat ik voel als ik nadenk over haar, over ons. Het is een nummer dat ik iemand ooit eens hoorde omschrijven als ‘het moderne Hooglied’ – en dat is een perfecte omschrijving. Het is ‘All of me’ van John Legend.

Want alles in mij

Houdt van alles wat jij bent

Ik hou van al je moeilijkheden en je grenzen

Van al je perfecte imperfecties

Geef je alles aan mij

En ik geef mijn alles aan jou

Jij bent mijn einde en mijn begin

Zelfs waneer ik verlies, win ik toch

Want ik geeft mijn alles aan jou

En jij geeft je alles aan mij

De woorden van dit refrein beschrijven mijn gevoel. Zij is mijn einde en mijn begin. Met haar ben ik altijd een winnaar. Vanaf de eerste dag dat ik verliefd werd op haar, heeft ze mijn leven veranderd en wat ben ik daar blij mee.

En John Legend is realistisch: geen huwelijk is perfect. Er zijn imperfecties en soms moeilijkheden. Maar met haar heb ik alles wat ik nodig heb. Liefde is sterker dan wat ook.

We zijn drie jaar verder en alles wat in mij is, houdt van alles wat zij in haar leeft. En elke dag weer zal ik alles wat in mij is aan haar geven. Om steeds verder naar elkaar te groeien en haar lief te hebben, tot het einde toe.

Zoek vandaag degene(n) die jij het meest liefhebt eens op, om ze te zeggen waarom je met alles wat in je is, van die ander houdt.

 

One comment on “Liefde overwint
  1. Avatar Irma Moekestorm schreef:

    Van harte gefeliciteerd met jullie driejarig huwelijksjublileum. Wat een mooie blog heb je over de liefde geschreven. De liefde in al zijn eenvoudheid en puurheid. Ik wens jullie nog heel veel gelukkige en liefdevolle jaren!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
8 september 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief