MENUMENU

Liefdesbrief… aan een knuffelegel!

“Hoi Egel, wat is het laat geworden vanavond hè? Ik ben blij dat jij al lekker in bed ligt, kan ik snel bij je kruipen.”

Soms heb ik voor de grap echte conversaties met mijn egel. Hij is zo belangrijk voor mij.
Daarom voor deze Week van de Liefde, waarin mijn Egel toevallig ook jarig is (namelijk op 16 februari), een liefdesbrief voor mijn trouwe, pluche vriend.
Je wist niet dat knuffeldieren verjaardagen hadden? Vraag het ze maar eens. De mijne heeft vroeger zelfs een verlanglijstje gehad en hij trakteerde op tumtummetjes!

Lieve Eeg,

We zijn al zo lang samen. Misschien al meer dan 20 jaar. Het was liefde op het eerste gezicht. In de Zeeman: ik weet het nog zo goed. Mijn moeder vond dat ik genoeg knuffels had, dus ik moest je terugleggen. Als oma er niet bij was geweest, had ik je nooit leren kennen. Dan was er misschien zelfs nooit een egelliefde in mij ontloken. Oma vond je leuk en wilde haar kleindochter verwennen met dat felgekleurde knuffelbeest, dat, als ik heel eerlijk ben, in de verste verte niet op een egel lijkt. Ik was zo blij met je, dat ik je elke nacht knuffelde. Ik ben nu 29 jaar en ik knuffel je nog steeds elke nacht. Behalve als ik op vakantie ga, dan blijf je thuis. Je past op het bed. Ik ben veel te bang dat ik je kwijt zou raken. Het kan mij niet schelen dat ik ‘te oud’ ben voor een knuffel.

Een van mijn meest waardevolle eigendommen ben jij. Je bent voor mij een symbool voor liefde. De herinnering dat jij een cadeau van oma bent, is prachtig. Ik moet oma al 12 jaar missen en dat blijft soms pijn doen.

Dat ik door haar cadeau egels ben gaan sparen en uiteindelijk een soort levensdoel heb gevonden in de egelopvang is zo bijzonder. Ik ben dankbaar, dat ik deze weg mocht bewandelen. Dat ik heb ontdekt hoe geweldig egels zijn. Dat ik de kans heb gekregen om met egels te werken in mijn vrije tijd. Oma’s liefde zit in jou en daarom ben je me zo dierbaar.

Als ik verdrietig ben troost je me, als ik niet kan slapen van blijdschap vertel ik je over alles wat in mijn hoofd zit. Als ik bang ben knuffel je mij en je wordt niet eens boos als ik het in een zomerse nacht te warm heb en je aan de kant leg. Je kent me door en door. Jouw kraaloogjes doen mij een beetje smelten van geluk.

Jij bent de liefste egel van de wereld!

xxx

Mariëlle

N.B. Oma gaf me niet alleen een knuffeldier vol liefde. Ze gaf me ook haar diepe geloof in God door. Zij overleed en op een heel natuurlijke manier ontstond vervolgens bij mij interesse in het geloof. Nooit heb ik sindsdien meer getwijfeld aan het bestaan van God. Oma’s sterke kracht, oma’s liefde en oma’s lach: i’ve got it all and it makes me more proud than i could ever be

 

foto header: Flickr, Personal Creations
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
16 februari 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars