Lights and Shadows in het leven van O’G3NE!

Helaas mijn favoriet Georgië is niet door. Het lied van Georgië blijft natuurlijk wel een mooie tekst hebben. Ik schreef er dinsdag een blog over.
Ook O'G3NE heeft een lied met een mooie tekst.

Kansen in tweede halve finale Songfestival

Vanavond staat O’G3ENE in de tweede halve finale namens Nederland, samen met Bulgarije, Denemarken, Estland, Hongarije, Ierland, Israël, Kroatië, Litouwen, Macedonië, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië, San Marino, Servië, Wit-Rusland en Zwitserland. Wie geef jij het meeste kans?

Voice of three: O’G3ENE

De Brabantse zusjes Lisa, Amy en Shelley braken door bij The Voice of Holland.

Nu zingen de drie zusjes het prachtige lied Lights and Shadows. Het is een liedje dat hun vader schreef over de ziekte van hun moeder.

Over Lights and Shadows in je leven

De moeder van Lisa, Amy en Shelley heeft een zeldzame botkanker. Ze vertellen erover bij Van der Vorst ziet sterren. Wat een positiviteit straalt er van de zusjes, maar vooral ook van hun moeder af! Daar kan je alleen maar respect voor hebben, denk ik.

Wat een positiviteit straalt er van de zusjes, maar vooral ook van hun moeder af! Daar kan je alleen maar respect voor hebben, denk ik.

In hun liedje Lights and Shadows hebben ze het niet alleen maar over de ziekte. Juist niet. De kerntekst is voor mij:

But you are so much more to me
Than the one who carries all the burden
I can only hope once you fly you’ll be free

Je bent meer dan je ziekte

Lisa, Amy en Shelley zien dat hun moeder het zwaar heeft. Ook bij hun vader kunnen ze dat merken. Ziek zijn kan bijna of helemaal allesoverheersend zijn. En dan probeer je er te zijn voor je ouders. Hoe weinig je ook kunt doen.

Dat deze drie zussen hun moeder laten merken dat zij meer is dan de ziekte zelf, is geweldig. En zo is het met iedereen die ziek is. Je bent meer dan je ziekte.  ‘You are so much more to me’

Wat zijn Lights and Shadows in jouw leven

Zo zingt O’G3NE over Lights and Shadows in het leven. Momenten van licht. Momenten van schaduw, van donker.

Wat zijn jouw Lights-momenten? En hoe hielpen die om de Shadows-momenten te verlichten? Wie hielpen je daarbij? En hoe hielp geloof daarbij of waar werd je door geïnspireerd?

Light voor O’G3NE

Vanavond staat O’G3NE is de spotlights. En ik hoop dat ze in dat licht blijven staan, ook zaterdag. Licht uit, spot aan voor O’G3NE!

 

Eerder bij MijnKerk.nl:

Keep the Faith – Georgië gelooft erin op het Songfestival
Eurovisie Songfestival: de winnaar is… (over Douwe Bob)

2 comments on “Lights and Shadows in het leven van O’G3NE!
  1. Avatar Mar schreef:

    Toch maar eens filmpje gekeken en vond oostenrijk vlotte gast en lied, malta stijlvolle vrouw en song, denemarken sterke persoonlijkheid en o’g3ne vond ik, toen ik ze voor het eerst zag meteen heel bijzonder met hun samenzang zoals alleen zusjes dit kunnen! Hopelijk wordt dit gwaardeerd. Ik zou zeggen keep the faith is belangrijk, vertrouwen of geloof dat er altijd wel ergens iets goeds uit voort kan komen..

  2. Avatar Mar schreef:

    Die moeder is echt fantastisch en die meiden en vader ook..hoop alleen al daarom dat ze er erg van genieten allemaal en dat ze ver mogen komen, ik huil gewoon van als ik dit zie en het is een lied uit het hart..

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
11 mei 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief