MENUMENU

Lijstjes maken: van druk naar productief

Als je veel ballen tegelijk in de lucht moet houden, zijn lijstjes echt een uitkomst. Het schept orde en rust. Het helpt om je gedachten te ordenen. Je verplaatst je gedachte van je hoofd naar papier.

Ik gebruik allerlei lijstjes, in zowel werk en privé. Bijvoorbeeld:

 • 1:1 lijst
  Hierin noteer ik alles wat ik nog met mensen één op één wil bespreken.
 • To do
  Hierin zet ik alle taken die ik in principe snel kan afhandelen
 • Boeken
  Titels van boeken die ik al heb gelezen (ik lees op mijn e-reader en vergeet anders de titels zo snel) en nog wil lezen.
 • Muziek en video
  Allerlei afspeellijsten op Spotify en op Youtube. Onmisbaar.
 • DIY
  Allerlei leuke creatieve dingen die ik wil maken maar waar ik eigenlijk nooit tijd voor maak.
 • Reizen
  Leuke bestemmingen die ik zeker nog eens wil bezoeken of heb bezocht. Ik heb ook een lijstje met leuke vakantieadresjes, recepten, musea én een lijstje met leuke restaurantjes.
 • Verlanglijstje
  Voor mezelf, mijn dochter maar ik heb ook een lijstje met kadoideeën voor als iemand jarig is.
 • Lijstje met waar ik dankbaar voor ben
  Soms lijkt alles zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet! Daarom heb ik een schriftje waarin ik regelmatig opschrijf waar ik God dankbaar voor ben.

Makkelijker

Het klinkt misschien wat overdreven. Maar deze lijstjes maken mijn leven efficiënter en makkelijker! Net zoals Geesje, hou ik echt van lijstjes. Je vergeet nooit meer iets en je kunt stoppen met nadenken over dingen die je ook gewoon even op kunt schrijven. Dat levert weer tijd op voor andere leukere dingen, God en de mensen om mij heen.

Vergeten

Het is voor mij belangrijk om lijstjes te maken voor dingen die ik anders zou vergeten. Ik maak bijvoorbeeld geen lijstje met dingen die ik moet doen voor het slapen gaan, dat onthoud ik wel. Maar bidden of in de Bijbel lezen, dat zou ik ook best eens op een lijstje kunnen zetten, want daar denk ik niet altijd aan!Wat voor lijstjes gebruik jij om je leven efficiënter te maken?

 

Deel dit verhaal:
Anneloes van ´t Hof

Geschreven door:

Thema: Blog
12 september 2018
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars