MENUMENU

Vrijdagmiddag drie uur: lopen op water

Petrus 2.0? Een overmoedige discipel? Jongeman ziet water aan voor stoep? Je ziet het al: het is weer vrijdagmiddag drie uur op MijnKerk.nl. En dus vragen we je weer om een onderschriftje: ‘wat gebeurt hier?’

Bij deze foto moest ik natuurlijk denken aan Jezus die over het water liep, een bekend Bijbelverhaal. Je kunt het vinden in Matteüs 14 vanaf vers 22. Het gaat ongeveer zo.

Jezus stuurt zijn leerlingen op een zeker moment alvast vooruit met een boot richting de overkant van een meer. Zelf trekt hij zich terug om te bidden. ‘s Nachts komen de vrienden van Jezus in een storm terecht, maar Jezus komt naar hun toe. Lopend! En nog over het water ook! De leerlingen schrikken zich rot, maar kalmeren als Jezus hun toeroept: ‘Wees niet bang!’ En daarna probeert één van de leerlingen hetzelfde en dat lukt ook nog een klein stukje! (hier kun je het verhaal helemaal lezen)

Nou ja, dat ‘wees niet bang’ kun je in de hele Bijbel vaak tegenkomen. Wel meer dan tachtig keer. Dat vind ik fijn. ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben nogal eens bang. Voor van alles en nog wat. Of het op mijn werk goed gaat. Of mijn kinderen wel vrolijk en gezond zijn. Noem maar op. Dat er in de Bijbel dan zo vaak ‘wees niet bang’ staat, troost me en geeft me moed. En doet me dan weer denken: misschien lukt het ook mij ooit om over het water te lopen.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
30 augustus 2013

[views]
Kaarsjes:
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
 •  

  Bobbie Athena

  Ik hoop dat jouw leven heel mooi en heel lang en heel gelukkig en heel goed mag zijn
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars