Lot in de lot

Elf jaar geleden vond mijn man, Pascal, een labrador-puppy op een landweggetje. Hij laadde het beestje in de auto en ging op zoek naar de eigenaar. Diezelfde middag vond hij de eigenaar nog en was de pup weer thuis. Daarna vertelde Pascal dat hij stilletjes toch gehoopt had, dat er geen eigenaar te vinden was.

Ons toenmalig huis lag direct aan de rivier de Lot, aan het eind van de tuin hadden we een aanmeerplek voor een roeiboot. Daar op dat punt, kwam precies een week nadat Pascal de pup had gevonden, een andere pup aan land.

Ze leek op een labrador, maar was een bastaardje en was, waarschijnlijk, met haar broertjes en zusjes in een zak in de rivier gegooid. Zij wist te ontkomen en zwom naar onze tuin. Ze kwam kleddernat in ons leven. Met de mooiste hondenogen van de wereld. Zij is nu al elf jaar onze trouwe vriendin Lola.

In december 2015 zag ik op facebook dat er in het asiel van Schouwen Duiveland een al wat oudere poezendame een nieuw huis zocht. Of het nou kwam omdat mijn moeder uit Schouwen Duiveland komt, of omdat die poes er zo lief uitzag, ik weet het niet. Maar ik wilde die Schouwse poes hebben. Gelukkig heb ik een nuchtere man en een nog veel meer nuchtere zus, die het uit mijn hoofd praatten. Ze hadden gelijk, we hebben al een dominante kater hier in huis lopen en vanuit Schouwen Duiveland naar Zuid Frankrijk in de auto, is best ver voor een oudere poes. Maar toch…..

Op oudejaarsdag 2015 was Pascal, voor onze bloemenwinkel in Cahors, bezig de auto in te laden voor bestellingen. Er kwam een mooie poes aangelopen. Hij streek langs Pascal zijn benen, liep vervolgens de winkel in en ging zich daar zitten wassen. Alsof hij zeggen wou: ‘hier ben ik dan’.

Hij was sterk vermagerd, heeft duidelijk een tijd lang op straat gezworven. Ik heb hem diezelfde middag nog meegenomen naar de dierenarts, om te zien of hij gechipt of getatoeëerd was, maar dat was niet het geval. We noemen hem Sylvester, naar de heilige van 31 december. Hij woont nu in de winkel, hij geniet van de aandacht die hij krijgt, doet dagelijks zijn rondje op straat, als het tenminste niet regent.

 

Ik geloof al heel lang niet meer in het toeval.

One comment on “Lot in de lot
  1. Avatar Mar schreef:

    En hoe ging het met die dominante kater?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
25 februari 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief