Love hurts

Love hurts… Love scars… Love wounds and marks. Een bekend liedje… Je neuriet het zo mee. Misschien omdat het herkenbaar is, liefde doet pijn, het laat littekens achter. Het is de liefdesweek, gisteren was het Valentijnsdag. Dan is love ineens all around us. Overal hartjes en rozen. En als je verliefd bent of een fijne relatie hebt, is dat prima. Misschien kreeg je post of een lief kado. Maar als je niet de liefdesrelatie hebt die je graag zou willen, dan is het een pijnlijke week. Want liefde kan pijn doen, zowel als het er wel is, als wanneer het er niet is.  

Gemis

Maandag keek ik de serie Call the Midwife. Daarin bezocht  zuster Jenny haar patiënt Joe. Samen hebben ze het over de liefde. Jenny heeft liefdesverdriet,  Joe is al jaren alleen. In de oorlog verloor hij zowel zijn beide zonen als zijn vrouw. Hij mist ze nog elke dag. Joe weet wat het is om liefde te kennen en te verliezen. En zo zegt hij: wie zich openstelt voor liefde, stelt zich open voor verdriet.

Verwarmt en verbindt

Eerder sprak ik iemand die stelde dat altijd als je een relatie aangaat, ook als het om een vriendschap gaat, er kans is dat je gekwetst wordt. Hoe dieper de band, hoe erger je gekwetst kunt worden. Je kunt ervoor kiezen niet gekwetst te willen worden en je relaties op de vlakte te houden. Soms is dat goed om te herstellen. Maar uiteindelijk verlangen we allemaal naar een diepe verbondenheid met een ander. En ja, dan kan liefde soms pijn doen. Maar het geeft ook zoveel warmte, het verbreekt eenzaamheid en geeft verbinding. Dus is het de kans van kwetsen misschien wel waard.

Voor deze liefdesweek wens ik je toe dat je een relatie zal hebben of vinden die verwarmt en verbindt.

 

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
15 februari 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief