Love is all…

Als dominee van internetkerk MijnKerk.nl verheug ik me op twee evenementen: de Top2000-kerkdiensten in december en op de Dierendagviering op 4 oktober.

Over de Top2000-kerkdiensten horen jullie binnenkort meer, maar nu ben ik op zoek naar mooie muziek voor de Dierendagviering. Die houden we dit jaar op zondag 4 oktober in Haarlem, in de Oosterkerk.

We willen toepasselijke muziek laten horen. Dat mag kerkelijk, klassiek of pop zijn. Heb jij nog tips?

In de lijst van de Top2000 staan maar weinig liedjes over hond en kat, dog or cat.
Wel zie ik een heerlijk lied uit mijn jeugd: ‘Love is all’ van Roger Glover and friends, op nummer 964.

Het was één van de eerste filmpjes die speciaal voor een popnummer werden gemaakt. Ik kon mijn ogen er niet van af houden als ik het zag bij Toppop, in mijn pyjama voor de TV. Het is zo blij en het speelt zich af in de dierenwereld. Wat wil je nog meer?

En de tekst is nog steeds geldig: ‘Love your neighbour, like you love your brother’. ‘                                                                                                                                                 ‘Hou van je buur, zoals je van je broer houdt’. Bijbelser kan het haast niet.

Ik deel het vandaag graag met je, in een wereld die veel liefde nodig heeft. Haat en angst zijn helaas gemakkelijker dan liefde… iets wat we vandaag precies veertien jaar geleden ook meemaakten.

Maar ik hoop en geloof dat we samen de weg vinden naar The Butterfly Ball, het vlinderbal!

Dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

Everybody’s got to live together
All the people got to understand