MENUMENU

Luistertip: Take me to the alley – Gregory Porter

Op deze koude en winderige zondagmiddag warmen we ons aan de zoete stem van Gregory Porter. Relaxte jazz op zondagmiddag. Alhoewel, relaxed?  Porter neemt ons mee naar de vergeten achterbuurten van de stad. De stegen waar de daklozen, verslaafden en eenzame zielen dolen.

Wil je weten wat de betekenis is van het leven van Jezus? Die betekenis vind je niet in je keurig opgeruimde huis en je schitterend aangeveegde straat. Jezus is te vinden aan de rauwe randen van onze samenleving. Daar loopt hij rond en nodigt hij de allerarmsten aan tafel, Hij geeft ze rust.  Porter liet zich voor dit lied inspireren door zijn overleden moeder, ze was dominee, en door paus Franciscus.

Well, they build their houses in
preparation for the King
And they line the sidewalks
With every sort of shiny thing
They will be surprised
When they hear him say

 

Take me to the alley
Take me to the afflicted ones
Take me to the lonely ones
That somehow lost their way
Let them hear me say
I am your friend
Come to my table

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
18 maart 2018
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars