MENUMENU

Lunchgedicht: Beestenbende in de kerk

Op 4 oktober organiseert MijnKerk.nl een dierendagviering. Je mag je huisdier dan meenemen naar de kerk. Paul wijdt er alvast een gedicht aan. Want ook zonder dieren is het in de kerk een beestenbende :-)

Ik kijk vaak dromend om heen,
zondagmorgen in de bank,
en droom dan van een dierenark,
maar dan zonder al die stank.

Alle mensen om me heen lijken op een dier:
de koster op een bokje met zijn lange sik.
Mijn buurman, die beweegt zich niet,
hij is zo dood als een pier.

De ouderlingen met collectezakken
dat zijn inhalige haaien.
De organist dat is een haan
die moet ons wakker blijven kraaien.

Die dames zijn net pauwen
die pronken met hun verenpracht.
En zingen om het hardst “de vroomste dat ben ik”
uit volle borst met volle kracht.

Ik moet hier weg
deze beestenbende is vast niet gezond.
Maar weggaan doe ik niet,
ik ben zo trouw als een ….

Je bent van harte welkom om de dierendagviering op 4 oktober bij te wonen.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
21 september 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars