MENUMENU

Lunchgedicht ‘De Elpee’

Maandagmiddag! Tijd voor het lunchgedicht van Paul.

Van niets raak ik over mijn toeren
niets levert grotere grieven
dan hangen, tikken en ploffen
in grijsgedraaide groeven

Maar als het nostalgisch ruisen
van een gevoelige naald uit de speakers klinkt
krijg ik het haardvuurgevoel cadeau
bij de muziek die ik het prettigst vind.

Mijn rust wordt alleen verstoord
als ik een minuut of twintig heb genoten
voor mijn vaste halt-time loopje
om de elpee te moeten keren.

Foto: Paul Joseph

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
29 september 2014
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars