DIY: Maak een tekening in het donker

Nu het weer eerder donker is ´s avonds ontdekten we deze ontdek activiteit:  Maak een tekening in het donker.

Benodigdheden

Theedoeken als blinddoek, stiften of potloden, grote vellen papier.

Toelichting

Op de eerste scheppingsdag schiep God iets nieuws terwijl het nog donker was! Het is maar goed dat God licht heeft gemaakt, want daardoor kunnen wij zien wat we doen…

Uitleg activiteit

Je kind of de kinderen worden geblinddoekt en maken een tekening terwijl het ‘donker’ is. Laat ze bijv. zichzelf, hun ouders of huisdier tekenen. Kunnen ze iets creëren zonder licht? Als de tekening klaar is, gaat de blinddoek af en bekijken ze samen het resultaat.
Vervolgens kunnen de gespreksvragen behandeld worden.
Let erop dat de vellen papier groot genoeg zijn of dat er een tafelkleed of placemat onder ligt zodat er niet op de tafel getekend wordt. 😉

Bijbeltekst

“In het begin maakte God de hemel en de aarde. 2 De aarde was leeg en verlaten. Overal was water en alles was donker. En er waaide een hevige wind over het water. Toen zei God: ‘Er moet licht komen.’ En er kwam licht. God zag hoe mooi het licht was. Hij scheidde het licht en het donker. Het licht noemde hij ´dag´ en het donker noemde hij ´nacht´. Toen werd het avond en het werd ochtend. Dat was de eerste dag.” – Genesis 1:1-5

Voorbeeld gespreksvragen:

1.Vond jij het moeilijk iets te maken in het donker?
2. Wat zouden we allemaal niet kunnen als God geen licht had gemaakt?
Bron: JOP namens Kliederkerk Nederland. Kijk hier voor een Kliederkerk bij jou in de buurt.