Maandag meditatie: Maandagmorgen zonder zorgen…

Gisteren zei Ella Fitzgerald iets moois over zingen: ”Het enige dat beter is dan zingen, is nog meer zingen!" Ik weet niet hoe jij deze maandag er aan toe bent...

In de auto, in de trein, in de bus, of thuis? Mijn ideaal is het om maandagochtend in de auto te zingen. Radio aan. Niemand die me hoort. OK: ik weet het OV is beter, en op de fiets gezonder. Maar zingend in de auto is mijn ideale begin van de week. Vooruit een beetje neuriën mag ook.

‘Come back, my love’ van The Darts is mijn guilty pleasure. Een foute hit uit de seventies. En ondertussen hoor ik het nieuws op radio 1, radio 2 of BNR. Ik hoor de analyses van sportwedstrijden en van vermeende oorlogsmisdaden. Niet dat ik er onverschillig onder ben; maar het is het gewone nieuws, altijd anders en toch hetzelfde. Ik hoop dat al mijn gezinsleden een goede dag hebben aan het begin van het nieuwe schooljaar, dat mijn geliefde een goede dag op haar werk heeft en dat mijn moeder een pijnloze dag heeft. En ik laad me op voor alle dingen die ik te doen heb.

Kortom: de moeilijke en mooie dingen van dichtbij raken me meer dan het grote nieuws van verder weg. Het spijt me, ik kan er niets aan doen. Ik zeg een schietgebedje voor de mensen waar ik van hou en hoop dat de goede God zijn schepselen elders ook inspireert tot liefde. Misschien zingt God deze maandagmorgen ook wel ‘Come back, my love’ op weg naar Zijn werk.

One comment on “Maandag meditatie: Maandagmorgen zonder zorgen…
  1. Avatar Willy van Kampen. schreef:

    Ik ben nog van de generatie zingen bij het orgel.vooral op de Zondagavond
    met een stel jongelui. ( Wat een nostalgie.)
    Nu zing ik graag mee met “Nederland zingt.”De woorden hebben niet meer de betekenis voor mij die zij toen hadden. Geloof verandert in de loop der jaren,
    de melodie blijft mooi.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
26 augustus 2013
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief