Maandag meditatie: Maandagmorgen zonder zorgen…

Gisteren zei Ella Fitzgerald iets moois over zingen: ”Het enige dat beter is dan zingen, is nog meer zingen!" Ik weet niet hoe jij deze maandag er aan toe bent...

In de auto, in de trein, in de bus, of thuis? Mijn ideaal is het om maandagochtend in de auto te zingen. Radio aan. Niemand die me hoort. OK: ik weet het OV is beter, en op de fiets gezonder. Maar zingend in de auto is mijn ideale begin van de week. Vooruit een beetje neuriën mag ook.

‘Come back, my love’ van The Darts is mijn guilty pleasure. Een foute hit uit de seventies. En ondertussen hoor ik het nieuws op radio 1, radio 2 of BNR. Ik hoor de analyses van sportwedstrijden en van vermeende oorlogsmisdaden. Niet dat ik er onverschillig onder ben; maar het is het gewone nieuws, altijd anders en toch hetzelfde. Ik hoop dat al mijn gezinsleden een goede dag hebben aan het begin van het nieuwe schooljaar, dat mijn geliefde een goede dag op haar werk heeft en dat mijn moeder een pijnloze dag heeft. En ik laad me op voor alle dingen die ik te doen heb.

Kortom: de moeilijke en mooie dingen van dichtbij raken me meer dan het grote nieuws van verder weg. Het spijt me, ik kan er niets aan doen. Ik zeg een schietgebedje voor de mensen waar ik van hou en hoop dat de goede God zijn schepselen elders ook inspireert tot liefde. Misschien zingt God deze maandagmorgen ook wel ‘Come back, my love’ op weg naar Zijn werk.

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Fred Omvlee

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Ouders, dochter, en naasten

  Voor de ouders die te horen hebben gekregen dat hun dochter definitief het contact heeft verbroken zonder dat ze weten waarom. Voor de dochter die het contact heeft verbroken zonder dat het voor haarzelf ook allemaal duidelijk lijkt te zijn. En voor grootouder(s), broers, zussen en andere naasten. En voor de hulpverlening. Wees hen nabij en geef hen wat ze nodig hebben, God.
 •  

  Lein en leny

  Voor kracht en sterkte
 •  

  Lenie

  Dat er eindelijk rust in haar leven komt. En dat alle mankementen opgelost worden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars