Mag ik even met jou alleen zijn?

“Mam, weet je wat ik heel graag een keer zou willen? Samen naar een hotel. Eén nachtje even weg en leuke dingen doen. Even met jou alleen! Mag dat?”

Deze wens van onze jongste dochter (9) ging afgelopen weekend in vervulling. We hadden er eerst al een soort sport van gemaakt om de goedkoopst mogelijke overnachting te regelen en dat lukte ook nog. Toen was het nog even zoeken naar het geschikte moment. Met name omdat ik elke zaterdag werk, was dat nog best lastig, maar ook daar zijn we uitgekomen. En de invulling van de beide dagen hadden we ook al heel snel op een rijtje. Eigenlijk tijd te kort natuurlijk.

Twee fantastische dagen

En wat hebben we genoten! Vanaf het moment dat we in de auto stapten, totdat we weer thuis waren. Even samen de rust opzoeken, genieten van leuke dingen doen en vooral even één op één. Even met jou alleen zijn!

Drukke Rijkdom

Mijn man en ik zijn rijk gezegend met vijf kinderen en vijf kleinkinderen. Samen hebben we drie kinderen gekregen, die nu 9, 10 en 14 zijn. Altijd wat te doen in en om huis. Meestal heel gezellig maar er zijn ook minder gezellige momenten. Zeker omdat de oudste een zorgintensief kind is. Dan moeten we er voor waken dat niet alle aandacht op hem gericht is.

Eén op één

Dus toen die vraag van onze jongste kwam, hoefde ik niet lang na te denken. Natuurlijk mag dat! Ik kies er wel vaker bewust voor om even één op één met de kinderen te zijn. Dan doe je net even wat andere dingen en krijg je soms hele mooie gesprekken. Afgelopen weekend was dat ook zeker het geval. En in zo’n gesprekje kwam naar voren dat onze jongste het soms best druk vindt thuis. Daarom hebben we de afspraak gemaakt dat we vaker even de tijd nemen voor elkaar. ’s Avonds even samen te gaan wandelen bijvoorbeeld. Even met jou alleen zijn!

Soms even niet

Ik bedacht me dat ik datzelfde verlangen heb in mijn geloof. Net zoals ik meestal van de drukte van mijn gezin houd, houd ik ook van de mensen om me heen in een kerk. Samen het geloof beleven en het samen delen met mooie muziek, goede woorden en biddend. Maar soms wil ik dat ook juist even helemaal niet.

Soms wil ik even alleen zijn met God. Zoek ik de stilte op, wandel ik de natuur in en praat wat tegen hem aan. Daar knap ik dan helemaal van op. En het mooie is, ik hoef het niet eens te vragen. Het mag altijd: Even met Jou alleen zijn!

One comment on “Mag ik even met jou alleen zijn?
  1. Avatar Janet schreef:

    Prachtig geschreven, Marleen. Veel geluk samen en alleen’samen’.

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
3 november 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief