Mijn man en ik zijn in relatietherapie

En plotseling is het afgelopen, over en uit. Nou ja, plotseling? Als we eerlijk zijn, zagen we het al een tijdje aankomen. We merkten het eerst afzonderlijk van elkaar en voorzichtig begonnen we er iets van te zeggen. Het wordt minder. Het eerste teken was dat de glans verdween. En steeds vaker was er ontevredenheid. Tot de dag dat het definitief stopte.

Onze vaatwasser heeft het begeven

En ik weet, er zijn ergere dingen in het leven. Maar geef toe, in een druk gezin, is dat best een dingetje… Of ben ik de enige die zo verwend is? 

Erg verwend

Volgens mij waren mijn ouders in de buurt één van de eersten met een vaatwasser. Nog bijna eerder dan een tv, stond er bij ons in de keuken al zo’n handige machine. Met de hand afwassen deden we alleen in de vakanties. Dus ik moet bekennen, dat ik misschien inderdaad wel erg verwend ben.

Afwassen dan maar

Later, in mijn studietijd en zo, zijn er natuurlijk ook wel periodes geweest dat er met de hand moest worden afgewassen. Maar de beste periode was toen mijn man (toen nog vriend uiteraard) en ik bij elkaar kwamen. We waren natuurlijk maar met z’n tweeën en zo’n afwas was zo gedaan, maar we genoten er van, want we gingen steevast aan het zingen.

En zo ontstond onze eigen afwas Top 3:

 

 

Maar toch een vaatwasser

Hoewel het nog zo gezellig was, zijn we op een gegeven moment verhuisd en kregen we een huis met een mooie keuken mèt een ingebouwde vaatwasser. En bij elke verhuizing was er toch opnieuw die vaatwasser, waardoor onze Top 3 (inmiddels tot groot ongenoegen van onze kinderen trouwens) alleen nog af en toe in een vakantie is te horen.

Na jaren weer terug bij af(wassen)

Tot afgelopen maand. We zagen het inderdaad al aankomen. De glazen kwamen wat dof uit de machine, de vaat werd minder goed schoon en ineens bleef het water er in staan. En omdat bruin een reparatie even niet trekt, staan mijn man en ik weer gezellig samen aan het aanrecht.

Afwassen als therapie!

Hoewel een relatietherapie niet echt aan de orde is, merken we toch dat het ons heel goed doet. Even gezellig samen kletsen en natuurlijk weer zingen! Het werkt nog aanstekelijk ook, want regelmatig komt onze jongste ons even vergezellen. Ze neemt dan ook een theedoek en zingt gezellig mee.

Afwassen als therapie dus. Goh, misschien kan ik daar iets mee. Begin ik om wat sessies daarin te geven. En als het dan een beetje verdient, kan ik de vaatwasser laten maken… 😉

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
3 november 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief