MENUMENU

Zomerse mango-yoghurt cheesecake

Morgen is het zover: de MijnKerk.nl taartenbakdag. Kijk op https://www.mijnkerk.nl/taartenbakdag20juni/ hoe je mee kunt doen en wat je kunt winnen.

Deze heerlijke frisse taart hoeft niet eens in de oven! Fijn dus om klaar te maken, wanneer het toch al warm is. Toch is het een échte, mooie en smaakvolle taart. Je kunt hem bovendien nóg luchtiger maken door een deel van de yoghurt te vervangen door opgeklopte eiwitten. Let op! Gebruik daarvoor wel verse eieren en doe dit niet wanneer je de taart maakt voor zwangere vrouwen, hele jonge kinderen of zieken.

Nodig voor 1 taart van +/- 20. cm. doorsnede:

Cheesecake ingre

 • Maak de koekjes fijn: doe ze in een zakje en ga er met de deegroller overheen, of maal ze met een mixer.
 • Smelt de boter en voeg de koekkruimels toe. Roer een beetje om, totdat er een deegje ontstaat als je de koekjes aandrukt.
 • Vet de bodem van een springvorm in met boter en leg er een stuk bakpapier in, dat net zo groot is als de bodem. Bedek de bodem met het koekjesmengsel, druk goed aan en zet het in de ijskast.
 • Schil en snijd de mango’s, bewaar een paar mooie stukken om plakjes van te snijden en pureer de rest met een staafmixer. Klop eventueel de eiwitten stijf met een mixer.
 • Week 8 gelatineblaadjes (de 9e gebruik je later) in wat water. Knijp het sap van 1 limoen uit en doe dat in een pannetje, eventueel met het scheutje rum.
 • Klop de yoghurt goed door met een garde en voeg daar 100 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, mangopuree en eventueel de opgeklopte eiwit en/of kardemom door.
 • Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze smelten in het pannetje met limoensap, op een zacht vuurtje. Zet het vuur uit, laat even afkoelen en meng door het yoghurtmengsel.
 • Doe de vulling in de springvorm en laat de taart minstens 3 uur opstijven in de ijskast.
 • Op het laatst week je nog 1 blaadje gelatine.
 • Pers nog een limoen uit, meng met 0,5 dl. Water, 50 gr. suiker en nog een zakje vanillesuiker in een pannetje en verwarm op een zacht vuurtje. Voeg de geweekte gelatine toe totdat deze is gesmolten en zet het vuur uit. Laat tot kamertemperatuur afkoelen. Snijd mooie plakjes mango, drapeer die op de taart en schenk het limoenmengsel er overheen. Laat nog 30 minuten opstijven.

Voorzichtig uit de vorm halen en genieten!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
19 juni 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars