Zomerse mango-yoghurt cheesecake

Morgen is het zover: de MijnKerk.nl taartenbakdag. Kijk op https://www.mijnkerk.nl/taartenbakdag20juni/ hoe je mee kunt doen en wat je kunt winnen.

Deze heerlijke frisse taart hoeft niet eens in de oven! Fijn dus om klaar te maken, wanneer het toch al warm is. Toch is het een échte, mooie en smaakvolle taart. Je kunt hem bovendien nóg luchtiger maken door een deel van de yoghurt te vervangen door opgeklopte eiwitten. Let op! Gebruik daarvoor wel verse eieren en doe dit niet wanneer je de taart maakt voor zwangere vrouwen, hele jonge kinderen of zieken.

Nodig voor 1 taart van +/- 20. cm. doorsnede:

Cheesecake  ingre

• Maak de koekjes fijn: doe ze in een zakje en ga er met de deegroller overheen, of maal ze met een mixer.
  • Smelt de boter en voeg de koekkruimels toe. Roer een beetje om, totdat er een deegje ontstaat als je de koekjes aandrukt.
  • Vet de bodem van een springvorm in met boter en leg er een stuk bakpapier in, dat net zo groot is als de bodem. Bedek de bodem met het koekjesmengsel, druk goed aan en zet het in de ijskast.
  • Schil en snijd de mango’s, bewaar een paar mooie stukken om plakjes van te snijden en pureer de rest met een staafmixer. Klop eventueel de eiwitten stijf met een mixer.
  • Week 8 gelatineblaadjes (de 9e gebruik je later) in wat water. Knijp het sap van 1 limoen uit en doe dat in een pannetje, eventueel met het scheutje rum.
  • Klop de yoghurt goed door met een garde en voeg daar 100 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, mangopuree en eventueel de opgeklopte eiwit en/of kardemom door.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze smelten in het pannetje met limoensap, op een zacht vuurtje. Zet het vuur uit, laat even afkoelen en meng door het yoghurtmengsel.
  • Doe de vulling in de springvorm en laat de taart minstens 3 uur opstijven in de ijskast.
  • Op het laatst week je nog 1 blaadje gelatine.
  • Pers nog een limoen uit, meng met 0,5 dl. Water, 50 gr. suiker en nog een zakje vanillesuiker in een pannetje en verwarm op een zacht vuurtje. Voeg de geweekte gelatine toe totdat deze is gesmolten en zet het vuur uit. Laat tot kamertemperatuur afkoelen. Snijd mooie plakjes mango, drapeer die op de taart en schenk het limoenmengsel er overheen. Laat nog 30 minuten opstijven.

Voorzichtig uit de vorm halen en genieten!