Meer dan verven

Deze week ben ik thuis met een nieuw projectje begonnen. Het verven van de deurkozijnen. Het is bijna 5 jaar geleden dat we het huis kochten waarin we nu wonen. Het was toen al een huis dat op bijna alle fronten aan onze voorwaarden voldeed. Niet iets spectaculairs of zo, maar gewoon een mooie gezinswoning met genoeg slaapkamers voor iedereen. Geen klushuis waar veel aan moest gebeuren en vooral ook al met kunststof kozijnen rondom.

Rood

Het enige, zei ik toen we steeds dichter bij de aankoop kwamen, wat ik dirèct ga aanpakken, zijn de kozijnen van de binnendeuren. Alle deurkozijnen (en eigenlijk zijn dat er best veel in een huis met op de begane grond nog twee verdiepingen) waren helderrood. Best een mooie kleur hoor en ze zaten ook goed in de lak, maar ik vond het een beetje te veel van het goede. Dus, dat was het eerste wat ik zou gaan veranderen……..5 jaar geleden.

Niet

In de afgelopen 5 jaar kwam het er niet van. Ik zou nu allerlei excuses kunnen gaan opsommen waarom het er niet van kwam, maar dat voert nu te ver, vind ik. Tot afgelopen week. De verf was al in huis inclusief afplakband, kwasten en rollers. Dus ik pakte de schuurmachine en ging aan de slag met de eerste deur (als je toch de kozijnen doet dan ook meteen de deuren maar meenemen). En het begin is er!

Wit

Het is de bedoeling dat alle rood nu wit wordt. Dat gaat natuurlijk niet in één keer. De kozijnen moeten minstens 3 en misschien zelfs wel 4 keer overgeschilderd worden. Maar dat maakt niet uit. Ik ben er aan begonnen en het is al te zien dat het mooi en helder wordt. Het maakt me helemaal blij.

Meer

Terwijl ik er mee bezig ben, merk ik dat het me niet alleen blij maakt omdat ik de witte, lichte tinten in huis mooier vind, maar dat het me ook heel goed doet dat ik er nu eindelijk mee bezig ben. Het is meer dan alleen maar een klusje doen, merk ik. Het is meer omdat het lijkt alsof ik hiermee een periode, best een donkere periode, afsluit en er een nieuwe, lichte periode is aangebroken. Zo wordt het meer dan alleen maar verven.

Halleluja

Tijdens het ‘kwasten’ maak ik ook een soort vertaalslag naar mijn geloof. Want dat geloof heeft me in de afgelopen jaren op de been gehouden. Dat is best lastig uit te leggen, want ik liep en loop echt niet de hele dag ‘halleluja’-roepend door het huis, maar het is er. Het geloof dat die rode kozijnen (die donkere periodes) ooit zouden verdwijnen en kijk eens wat ik nu doe! Nou, vooruit, doe ik het toch even: Halleluja!

One comment on “Meer dan verven
  1. Avatar Marina schreef:

    Herkenbaar! Het is best moeilijk dingen achter je te laten en de moed op te beengen eraan te beginnen

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
31 oktober 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief