MENUMENU

Meereizen

Afgelopen weekend ging ik met de trein naar Utrecht. Ik reis zelden met de trein.

Het nieuwe Centraal Station van Rotterdam had ik dan ook nog nooit helemaal af gezien. Wel al eens dat het bijna klaar was, maar nooit echt af. Afgelopen zaterdag dus wel. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nooit zo’n uitgesproken mening heb over stations, maar dit is toch werkelijk een mooi exemplaar.

Een oude, wat neurotische tic

Onwennig checkte ik in met de OV-chipkaart. Eenmaal op het perron aangekomen kreeg ik zowaar last van een oude, ietwat neurotische tic. Als je op het perron staat moet je controleren of je een kaartje bij je hebt. Nu je verplicht moet reizen met een OV-chipkaart ben je met zo’n tic mooi in de aap gelogeerd. Sta je daar met je kaart. Heb je nu wel of niet ingecheckt? Ik kon mij gelukkig bedwingen en liep niet terug naar de toegangspoortjes beneden in de hal.

‘Kan ik dan met u meereizen?’

Terwijl ik stond te wachten op de Intercity naar Utrecht kwam er een jonge vent naar mij toegelopen. ‘Meneer, mag ik u wat vragen? Waar gaat u heen en hebt u een OV-chipkaart?’ Ik zei dat ik naar Utrecht ging en dat ik inderdaad zo’n chipkaart heb. ‘Kan ik dan met u meereizen?’ Blijkbaar bestaan de papieren treinkaartjes dus nog wel, want hij had een zogeheten meereiskaartje. Van papier. Blijkbaar een kortingsactie voor als je met iemand meereist. Maar dan moet je natuurlijk wel iemand hebben met wie je mee kunt reizen.

Ik vond het prima. Tijdens de reis keken we naar buiten en op Utrecht Centraal zeiden we elkaar gedag. In gedachten liep ik de roltrap naar de stationshal op. Soms heb je iemand nodig met wie je mee kunt reizen, omdat je anders niet verder komt. Soms moet je mensen meenemen op je reis.

Toen ik opkeek was hij al verdwenen. De drukte van de avond in.

Foto: Mario Blaak

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
6 augustus 2014
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars