MENUMENU

Meet-up Myntsjerke organiseert 40dagentijd ontmoeting

Op 21 maart organiseert Tietsje Abee een 40dagentijd viering bij haar thuis in het Friese dorpje Ljussens.

Uitnodiging Tietsje

“Heel langzaam zien we het: het nieuwe leven is zich aan ontwikkelen. De sneeuwklokjes bloeien al, de tulpen steken hun eerste punten ook al boven de grond en er bloeien al weer veel katjes. En met dat nieuwe leven dat uit de grond bruist, leven we toe naar Pasen.

En dat toeleven naar Pasen begint met aandacht besteden aan het lijden. Want je kunt nooit een uitbundig feest vieren zonder voorbereidingen. En alleen feesten bestaat niet. Dus aan het begin van de veertigdagentijd -de lijdenstijd zoals het nog niet zo lang geleden ook genoemd werd-  of de vastentijd wil ik iedereen van harte uitnodigen om de veertigdagentijd te vieren.

De bedoeling is dat we elkaar leren kennen door een gedicht te lezen over een passiewoord, erover na te denken, samen te genieten van een sobere maaltijd (een maaltijdsoep), en daarna een eind te wandelen bijvoorbeeld naar de Waddenzeedijk.
Je bent welkom!”

Meer informatie lezen of direct aanmelden voor de gezamelijke beleving van de 40dagentijd kan via Meet-up Myntsjerke.

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
6 februari 2015
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars