MENUMENU

Vrolijke meringue eiernestjes voor de Pasen

Paasei

Pasen kennen wij als het feest van de opstanding. We vieren dat Christus uit de dood is opgestaan. Met Pasen eten we gekleurde eieren. Dat gebeurt binnen de hele christelijke cultuur. Deze traditie gaat terug tot de Oudheid. Zowel de oude Egyptenaren als de Romeinen offerden bij het aanbreken van de lente eieren als symbool van het leven en de wedergeboorte aan Isis en Venus. De Egyptenaren schreven op de eieren in gekleurde inkt hun wensen, legden ze aan de vooravond van het voorjaar in een mandje en gingen er vanuit dat de zonnegod Ra dan hun wensen zou vervullen. Koptische en Orthodoxe christenen verven hun eieren rood, als symbool voor het bloed van Christus.
Het ei staat voor vruchtbaarheid en het begin van het leven. Maar er is natuurlijk ook nog een heel praktische reden: in de 40 voorafgaande vastendagen werden geen eieren gegeten, dus tegen Pasen zat men met een enorm overschot. Eieren werden vervolgens ook in de grond verstopt, voor een goede oogst.

Vrolijke meringue eiernestjes

Om eens iets anders met eieren te doen, bedacht ik deze vrolijke meringue eiernestjes. Leuk om met de (klein)kinderen te maken!

Wat heb je nodig:

(voor 10 à 12 eiernestjes)

 • 3 eiwitten
 • snufje zout
 • 180 gram fijne suiker
 • +/- 250 gr. (liefst kleine) paaseitjes

Aan de slag!

Zet de oven op 140 graden en haal er een bakplaat uit. Leg er een vel bakpapier op.

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf, totdat er pieken komen die rechtop blijven staan. Voeg dan pas de suiker toe, beetje bij beetje. Doe je dat eerder, dan krijg je het eiwit niet meer volledig stijf.

Verdeel de helft van het eiwit met een lepel op 10 à 12 plekken op de bakplaat en smeer uit tot mooie rondjes. Doe het restant van het eiwit in een spuitzak en spuit cirkeltjes op de rondjes, zodat het vogelnestjes lijken.  Doe de meringues in de oven en zet de oven na een half uur op 100 graden.

Zet de oven na 2 uur uit en laat de eiernestjes nog een half uurtje in staan. Decoreer met de paaseitjes.

Tip: Je kunt de meringues ook eerst vullen met licht gezoete slagroom, mascarpone of dikke Griekse yoghurt, voordat je de paaseitjes erin legt.

foto: Vanessa van Koppen
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
14 april 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars