De nieuwe Messi

Hi, ik ben Tom Mikkers en schrijf elke twee weken over mijn teckel. Vandaag mijn eerste bijdrage. Maak kennis met de nieuwe Messi!

Teckels zijn in. Dat komt door Messi (niet de voetballer maar de teckel) en zijn optreden op tv tijdens het WK. Messi deed niet zoveel tijdens de uitzendingen van Studio Brasil. Hij liep wat rond, liet zich aanhalen. Was dan weer in, dan weer buiten beeld. Bij elke nabeschouwing ging mijn blik over het scherm. “Waar is Messi?”

Dat staren naar teckels doe ik al jaren. Tijdens mijn studie theologie kwam Moos in mijn leven. Moos vergezelde me ruim veertien jaar. Na Moos zou er geen hond meer komen. Dat zei ik toen hij nog leefde. Want Moos. was niet alleen maar lief, hij was soms ook lastig. Maar na zijn dood ontdekte ik dat niet meer zonder hond kon (dramatischer is hier ‘wilde’) leven. En dus kwam Bart, weer een kortharige teckel.

Alle morele grenzen overschreden

Bart is een verhaal apart. Hij werd niet oud. Toen hij drie was kreeg hij een hernia en daarop volgde bijna anderhalf jaar dokteren. Ik heb alle morele grenzen overschreden als het gaat om wat je wel en wat je niet voor een dier doet. Zeker als je de kosten optelt. Met Bart ging ik na zijn operatie wekelijks naar fysio- en aquatherapie. Ik kocht direct een nieuwe auto die wat meer comfort gaf aan Bart en zijn zieke rug. Ik heb nog een tijdje acupunctuur geprobeerd. Maar het mocht niet baten. De rug van Bart bleef uit het lood geslagen. Toen hij weer een hernia kreeg met prognose “kan herstellen maar over een maand is hij weer verlamd” was het genoeg en heb ik Bart laten inslapen.

Onverwerkte rouw

Ik loop vast nog rond met een hoop onverwerkte rouw als het om mijn overleden teckels gaat. Want ook bij de dood van Bart koos ik niet voor de langzame eenzame verwerking. De liefste heelmeester voor het verdriet van een gestorven hond is namelijk een nieuwe hond. Een maand na Barts dood kwam Jasper. We haalden Jasper op in Zeeland. Op de heenweg naar de fokker was de begrafenis van Bart. De urn met as van Bart hadden we bij ons. Die strooiden we uit over het Hollands Diep waar we zo vaak met onze boot hadden gevaren. Bart was een jachthond maar dan anders en dit was zijn laatste plek. Op de weg terug zat Jasper bij me, acht weken oud.

En Jasper wordt de Messi van deze site. Want teckels zijn in. “Waar is Jasper?” De komende tijd is hij elke twee weken op “Mijn kerk”. Wordt vervolgd…

4 comments on “De nieuwe Messi
 1. Avatar Cathelijne schreef:

  Leuk, ben heel benieuwd! ^_^
  Hier ook iemand die echt niet zonder teckels kan…
  Momenteel houd ik, samen met een lieve vriendin, een dagboek bij over onze dove en blinde teckeltjes; Noddy & Saartje.
  (www.facebook.com/noddyensaartje)
  Ook onze andere teckeltjes/hondjes komen daarin regelmatig aan bod.

  Veel plezier met schrijven en succes!

 2. Avatar Hermien Gorlitz schreef:

  Leuk! Ik begrijp die liefde voor je honden wel. Zelf heb ik geen hond, omdat die 5 dagen in de week dan alleen thuis zou moeten zitten. Nee, ik heb vier supertamme valkparkieten en geloof het of niet, maar daarvan is zelfs een paar jaar geleden een verhalenboek uitgegeven: “Mijn vliegtuig en ik”. Dus ja, ik snap dat je met liefde alles doet voor de gezondheid van je huisgenoten.

 3. Avatar Karin Verhoeven-Schilders schreef:

  Hi, die Tom! Wat een leuk initiatief weer van wederom een teckelaholic! Zelf ben ik al bijna 9 jaar ‘verslaafd’ en waarschijnlijk voor het leven, maar gelukkig kun je er oud mee worden! Het valt me iedere keer weer op dat je als teckelliefhebber toch een soort rariteitenkabinet vormt onder de normale huis, tuin-en keuken hondenliefhebber, maar ach, hoe vaak vonden mensen me al een beetje ‘apart’, en hiermee wordt het maar weer eens bevestigd:) Ik hoop dat je mooie avonturen zult beleven met je nieuwe maatje Jasper, en wij addicts zullen met veel plezier jullie verhalen lezen! Gr. Karin en Bor de teckel

 4. Avatar m. schreef:

  ja, Messi trok altijd mijn aandacht, voor de rest interesseerde mij dat niet echt, en ook hier brengt een dier vast leven in de brouwerij

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
12 augustus 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief