Met deze boeken kom je de vakantie wel door

Denk jij bij vakantie ook meteen aan de heerlijke uren die je – zonder schuldgevoel – doorbrengt diep verzonken in een boek? En kun je wel wat inspiratie of ideeën gebruiken? Lees dan snel verder!

In ons drukke bestaan gunnen we onszelf niet altijd de tijd om lekker te lezen. Daarom is de vakantie bij uitstek het moment om de schade in te halen. Of je nu lekker bij je tent, aan de rand van het zwembad of gewoon in je eigen achtertuin zit, pak er een boek bij, want: ‘De tijd die je doorbrengt met een boek – zelfs als is het een slecht boek – is nooit verloren tijd’, aldus de Ierse auteur Stewart Stafford.

Fictie nieuw

Wees onzichtbaar – Murat Isik

Wees onzichtbaar vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

Dagelijks werk – Renate Dorrestein

Dagelijks werk is de literaire autobiografie van Renate Dorrestein: scherp, grappig en inspirerend. Met een fonkelend mozaïek van opzienbarende teksten blikt ze terug op vijfenveertig jaar schrijven. Dorrestein legt de veranderende wereld, maar ook zichzelf en haar schrijverschap nietsontziend uit.

Bezinning

God & ik – Alain Verheij

Wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God? Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag. In God en ik schrijft hij persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof. Met een scherp oog analyseert hij onze tijd en ziet hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu.

Lazarus staat op – Rikko Voorberg

Al meer dan twee jaar leest Rikko ’s ochtends uit een oud kerkelijk leesrooster en schrijft daarna een gedachte die bij hem op-popt op het platform lazarus.nl. Uit de talloze overdenkingen zijn de beste 25 verzameld in dit boek. Laat je inspireren en verrassen.

Fictie oud

Stoner – John Williams

William Stoner wordt aan het einde van de negentiende eeuw geboren als zoon van een arme boerenfamilie. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde – en faalt op beide fronten. Zijn huwelijk met een vrouw uit een gegoede familie vervreemdt hem verder van zijn ouders, zijn carrière verloopt moeizaam en zijn vrouw en dochter keren zich tegen hem.

Wat is de wat – Dave Eggers

Wat is de Wat is het verhaal van Valentino Achak Deng, een jongen die een vluchteling wordt in het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan. Zijn reis, van bijna bijbelse proporties, brengt hem in contact met vijandelijke soldaten, rebellen, hyena’s en leeuwen, ziekte en hongersnood, en de dodelijke murahaleen. Het biedt een onthullend en ontluisterend portret van een land in staat van bloedige oorlog, en van een jongen die van de ene in de andere onwerkelijke situatie wordt gekatapulteerd. Wat is de Wat is spraakmakend, opwindend en (helaas) nog altijd actueel.

Tip

Natuurlijk kun je de plaatselijke boekhandel een plezier doen door hier je aankopen te doen. Maar zit je krap bij kas, denk dan ook eens aan de bibliotheek of wissel boeken uit in je familie en vriendenkring. Ook heel sympathiek zijn de ‘free libraries’ die je her en der in het land kunt vinden en waar je gratis en voor niks boeken kunt lenen.

Tot slot nog een mooi citaat van auteur Anna Quindlen die goed samenvatten wat lezen met je doet:

‘Boeken zijn het vliegtuig, en de trein, en de weg. Ze zijn de bestemming en de reis. Ze zijn je thuis.’

Welke boeken stop jij in je koffer?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
25 juli 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief