MENUMENU

Met een ondernemingsplan naar God

Betrap jij jezelf er wel eens op? Dat je dingen bidt en vervolgens twijfelt of het wel een goede vraag was? Gisterenavond hoorde ik mezelf bidden: God wilt u morgen de dingen zegenen die ik doe? En eigenlijk direct daarna bedacht ik me, dat dat wellicht niet de beste manier voor mij was om te bidden.

Ondernemingsplan

Het klonk voor mij een beetje alsof ik met een ondernemingsplan bij de bank kwam, het overhandigde en vroeg: mag ik hier geld voor? Bij een bank vinden ze dat niet zo gek, ze investeren vaker in goede ideeën. Maar ik geloof dat God toch graag meer betrokken wordt bij de processen die aan het plan vooraf gaan. Hij wil ons leiden, hij wordt niet voor niks een herder genoemd.

Schaapsherder

Als ik denk aan een herder, zie ik niet iemand die meeloopt met de schapen en hen volgt en in de gaten houdt terwijl ze hun eigen plan trekken. Ik zie een actieve leider, die bijstuurt en vooraf een plan heeft gemaakt. De herder weet waar op dat moment het groene gras is, waar de schapen gevoed worden en waar het voor de omgeving goed is als er gegraasd wordt. De herder heeft het overzicht, zowel op de belangen van de kudde, als op wat van belang is voor het natuurgebied.

Leidende herder

God wil een herder zijn die leidt, bijstuurt. De schapen zijn soms koppig, gaan de verkeerde kant op, volgen andere schapen in plaats van de herder, maar toch worden ze steeds weer bij de groep gehaald. Zo zit God ook in elkaar geloof ik. Hij weet wat er goed voor ons is en wat er goed is voor onze omgeving. God haalt ons weer op als we afdwalen. Hij wil ons graag inzetten om het goede te doen en hij gebruikt onze omgeving weer om het goede voor ons te doen.

Tot zegen zijn

Daarom verbeterde ik gisterenavond mijn gebed. Niet: God wilt u de dingen zegenen die ik doe? Maar: God, wilt u mij helpen de dingen te doen die tot zegen zijn. Wilt u mij helpen om verschil te maken, op de plek te zijn waar u me wilt gebruiken. Hoeveel sterker is het niet om tot zegen te kunnen zijn? En ik geloof dat anderen dan ook mij tot zegen kunnen zijn.

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
30 oktober 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars