Met een relaxed gevoel op vakantie? Zo pak je het aan

Kijk je al maanden uit naar je vakantie? Wij ook! Vaak moet er voor die tijd nog een hoop gebeuren. Hoe zorg je dat je met een lekker gevoel op vakantie gaat?

 • Maak je werk af en draag over als dat nodig is

  Dat betekent dus dat je niet zegt ´Ik ben per mail bereikbaar´, want je bent meer waard dan dat. Als het even kan draag je je werk over aan een collega.

 • Neem op tijd vrij

  Het liefst één of twee dagen vantevoren. Zo heb je voldoende tijd om je spullen te pakken en dingetjes te doen. Bovendien ga je meer uitgerust op reis. Dit betekent dat je meer kunt genieten op de plaats van bestemming.

 • Maak een meeneemlijstje

  Het klinkt misschien een beetje suf, maar het werkt heel efficiënt. Schrijf alles op wat je nodig hebt. Maak gebruik van bestaande lijstjes op internet. Bewaar je lijstje voor volgend jaar, scheelt weer.

 • Laat je huis netjes achter

  Niemand vindt het leuk om thuis te komen in een huis met vieze geurtjes. Daarom: haal de koelkast leeg, verschoon je dekbedovertrek en leeg de vuilnisbak. Het kost je nu extra tijd, maar als je terugkomt zul je jezelf meer dan dankbaar zijn.

 • Neem rust

  Waarom pas uitrusten als je op vakantie bent? Je kunt beter uitgerust gaan reizen. Vooral als je zelf gaat autorijden. Plan niet teveel in de aanloop naar je vakantie. Neem voldoende rust en misschien helpt Psalm 121 om tot rust te komen.

 

Fijne vakantie!

 

Deel dit verhaal:
Anneloes van 't Hof

Geschreven door:

Thema: Blog
4 augustus 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief