MENUMENU

Waar was jij toen MH17 neerstortte?

Het is bijna een jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergeschoten boven Oekraïne. 
Het is bijna een jaar geleden dat mijn dochter werd geboren.
Vorig jaar bezocht mijn man de Nationale Herdenking MH17. Ik probeerde de herdenking te kijken op tv. Het lukte niet. De kraamtranen zaten zo los. Het contrast was te groot.

Een zwangerschap is altijd een bijzondere periode in je leven, waarin je je extra kwetsbaar voelt. Na een miskraam verdubbelt die kwetsbaarheid. Maar langzamerhand groeide het vertrouwen: in mijn lichaam en in God, die mij opnieuw een klein bundeltje krijsend geluk wil toevertrouwen.

Vlinderkusjes

En dan zit je op de bank. Een verse baby op je schoot. Beschuit met muisjes en een verse kop thee onder handbereik. Een lieve kraamverzorgster die je vertroeteld. En dan hoor je van de neergestorte vlucht. Je huilt. Je denk aan de kinderen die aan boord waren. Aan de volwassenen die aan boord waren; ook zij waren ooit kinderen die geliefkoosd werden, zoals ik nu mijn baby vlinderkusjes geef.

Nu, bijna een jaar later durf ik de herdenking wel te kijken. Ik ben diep geraakt als ik Marco hoor zingen:

Lieve schat,
Hier in mijn hart,
Houd ik een kamer voor je vrij.

Die songtekst doet me denken aan iets dat Jezus tegen zijn leerlingen zei kort voordat hij stierf.
“Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op mij. In het huis van mijn vader zijn veel kamers. Zou ik anders gezegd hebben dat ik een plaats voor jullie gereed zal maken?

Bij God is ruimte voor jouw verdriet. Voor kleine stille tranen en voor alles verterende rouw.
In zijn hart en in zijn huis is plek voor jou.

Waar was jij toen MH17 neerstortte? En hoe geef jij je verdriet een plek?

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
1 juli 2015
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars