MENUMENU

Mijn wens voor Sint

Irma schreef een gedicht aan Sinterklaas, waarin Sint vraagt om door te varen naar...

Mijn goede vrind, mijn beste Sint,

Onlangs weer eens opgeschrikt
door beelden van geweld –
massa’s mensen door een oorlog
of door ziekte neergeveld,

kindjes, huilend van ellende
niemand die er op hen let,
die het zelf maar moeten redden,
gaan met lege maag naar bed –

doe ik, Sint, ‘n beroep op u,
het is mij heel veel waard:
kunt u niet zorgen dat uw boot
dit jaar hún kant op vaart?

Het plan vind ik zo gek nog niet:
u neemt dan op uw vlucht
meteen die Zwarte-Piet-discussie
in ons land mooi uit de lucht.

Men zal híer wellicht schrikken
van zo’n onverwachte twist;
men heeft lang op de wal gewacht
en toch… de boot gemist.

Maar als men even nadenkt
en weer weet waar ‘t over gaat…
dan is hier immers iedereen
alleen maar bij gebaat?!

5 reacties op “Mijn wens voor Sint
 1. Truus schreef:

  Mooi geschreven Irma het raakt me wij die ons zo druk maken over kleur van de pieten de wereld om ons heen ongeacht kleur afkomst heeft er recht op om ook een beetje van onze rijkdom te erven laten we vandaag niet alleen een schoentje voor onze kinderen vullen maar ook voor een kind een oorlogsgebied ik heb mijn best al gedaan en hoop dat vele lezers van mijn Kerk.nl dit voorbeeld volgen

  • Irma Moekestorm schreef:

   Wat een mooi reactie, Truus, wat fijn dat je de intensie eruit hebt gehaald. Het is niet mijn bedoeling om het Sinterklaasfeest naar beneden te halen, maar wel om een knipoog te maken. Wij hebben het hier zo goed, kijk om je heen en waardeer dat! Vul eens een schoenendoos bijvoorbeeld voor: actie4kidshttp://www.actie4kids.org/p_68.php

   • Truus schreef:

    Ik gaf de reactie om even te schudden aan degene die wel willen maar het er dan weer bij laten zitten de schoendoos is mij bekend er zijn genoeg manieren om aan onze medemens te denken ……..
    Mijn Zoon heeft zijn groot salaris ingeruild om te gaan werken voor Compassion die wereldwijd kinderen en ouders ondersteunt dus als moeder van een prachtig mens kan ik niet achterblijven en steun zoveel ik kan missen en dan nog heb ik het goed en ben ik dankbaar dat ik dat mag geven.
    Irma goed weekend en ik hoop dat jou verhaal wat losmaakt.

    • Irma Moekestorm schreef:

     Wat een bijzonder verhaal van jouw zoon, Truus. Ben er stil van. Bedankt voor je reactie en ik hoop idd dat er extra dozen zullen worden gevuld. Tevens wens ik hier iedereen in Nederland ook een fijn sinterklaasfeest!

 2. Irma Moekestorm schreef:

  Graag verwijs ik naar de website van aktie4kids: http://www.actie4kids.org
  Vul een schoenendoos voor een kind die het zoveel minder heeft dan wij en onze kinderen!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
15 november 2014
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars