Mijn Zoon

Nog net niet buiten adem, leg ik de knoop in de laatste ballon. Ballon nummer 13. Ik had eigenlijk gedacht dat hij het niet meer zou willen, maar onze oudste hecht veel waarde aan tradities en dus moeten er ook op zijn dertiende verjaardag ballonnen op zijn deur en wel net zoveel als zijn leeftijd in jaren.

De kamer is ook nog versierd en we mogen hem morgenochtend zingend wakker maken en natuurlijk overladen met cadeaus.

Geboorte herbeleven

Als alle voorbereidingen zijn getroffen, ga ik er nog even bij zitten en denk aan 13 jaar geleden. Ik weet niet hoe het andere moeders (en wellicht ook vaders) vergaat, maar ik beleef voor de verjaardagen van de kinderen nog weer eens bijna tot in detail hun geboorte.  Hoe laat is het nu? O, dan was het 13 jaar geleden zus en zo. Zoonlief vindt het zelf mooi dat hij vroeg in de ochtend (05:07 uur) is geboren, dan is hij lekker lang jarig……., maar we hoeven hem nou ook weer niet wakker te maken op dat tijdstip……

Enige zoon

Onze zoon is de enige jongen in het gezin. We mochten na hem nog twee meiden krijgen en dankzij mijn man heb ik ook twee prachtige ‘bonus’dochters! We noemen onze zoon daarom wel eens onze ‘eingeborenen Sohn’ . Ook omdat mijn man tijdens die eerste zwangerschap in een koor een lied zong met deze tekst.

 

Ik bedenk me, dat als ik zo bij de verjaardag van mijn zoon stil sta bij zijn geboorte en bij zijn leventje tot nu toe, dat al best heftig en indrukwekkend is geweest, hoe zal het dan voor God zijn? Hoe staat Hij stil bij die échte ‘eingeborenen Sohn’? Beleeft Hij ook opnieuw de geboorte? Zijn indrukwekkende leven? Zijn heftige dood? Zijn wonderbaarlijke opstanding? En hoe zal Hij er op terugkijken? Zijn wij het waard geweest? Want daar was die geboorte tot en met de opstanding voor bedoeld, voor ons!

De geboorte van mijn ‘eingeborenen Sohn’ was indrukwekkend en zeker de moeite waard om in ieder geval tijdens zijn verjaardagen nog eens bij stil te staan. Maar des te groter en indrukwekkender voelt de komst van die andere Zoon.

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
22 juli 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief