MijnKerk.nl Dierendagviering 5 oktober, alle info

Op zondagmiddag 5 oktober 2014 organiseert internetkerk MijnKerk.nl een offline ontmoeting rondom Dierendag.

Waarom?
Voor de bezoekers van internetkerk MijnKerk.nl blijken huisdieren namelijk een bron van troost en levensvreugde te zijn. Mijnkerk.nl wil mensen de kans geven elkaar in levende lijve te ontmoeten. Daarom bedacht Fred Omvlee, dominee van MijnKerk.nl, een Dierendagviering. Dominee Wilma Hartogsveld stelt haar kerk in Schaarsbergen gastvrij open. Fred Omvlee en en Wilma Hartogsveld nemen ook hun eigen huisdieren mee. Iedereen wordt dan ook van harte uitgenodigd om zijn/haar huisdier mee te nemen naar de kerk.

Wat?
Het wordt een vriendelijke viering met muziek en zang van Nicole Reijmer en band, bijbellezing, overdenking, gebed, zegen en gelegenheid om een MijnKerk.nl kaarsje aan te steken. Er zal gezorgd worden voor de nodige drinkbakken, katten/hondenbrokjes en poepzakjes.

Waar?
Dorpskerk, Kemperbergerweg 806, 6816 RX Arnhem-Schaarsbergen. (Zie op Google maps).

Wanneer?
De kerk is op zondag 5 oktober open om 15.00 uur, de kerkelijke viering duurt van circa 15.30 tot 16.00 uur waarna er gelegenheid is om elkaar te ontmoeten onder genot van koffie/thee of een glaasje wijn.

Wat zegt de Bijbel over dieren?
In een preekje op Youtube zegt dominee Fred Omvlee: “Hoe zou God tegen huisdieren aankijken? In de Bijbel komen weinig huisdieren voor. Wel leefde de mens met dieren, om van te leven.
Maar God zegt wel in het beroemde verhaal van Noach dat hij óók een belofte doet aan de dieren: (Genesis 9:9) ‘Hierbij sluit ik een verbond met jullie en met je nakomelingen, 10 en met alle levende wezens die bij jullie zijn: vogels, vee en wilde dieren, met alles wat uit de ark is gekomen, alle dieren op aarde”. En in de psalmen staat: ‘Heer, u bent de redder van mens en dier’. (Psalm 36,7)
Dieren en mensen zijn onderdeel van dezelfde Schepping, van heel de natuur. We kunnen niet zonder elkaar. Huisdieren horen erbij. We worden er blij van. Het toekomstvisioen in de Bijbel is ook heel bijzonder: ‘Ooit zal een wolf zich neerleggen naast een lam’, staat in Jesaja, ‘een panter vlijt zich bij een bokje neer; (…) Niemand doet kwaad, niemand sticht onheil.’”
Daarom organiseert MijnKerk.nl graag deze Dierendagviering. Zie ook het Facebook event.

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl