Moederdag voor wie zijn moeder mist #Wezenzondag

Eens in de paar jaar valt de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren samen met Moederdag. Dat levert een bijzondere combinatie op. Want de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren heet ook wel Wezenzondag of Zondag van de Weeskinderen. Jezus is met Hemelvaart weggegaan bij zijn leerlingen. Zij voelen zich verlaten. Als weeskinderen. En ze herinneren zich wat Jezus gezegd had: ‘Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug.’

Tekst gaat hieronder verder

Voor altijd je moeder

En deze zondag van de weeskinderen valt dit jaar op Moederdag. En ik vraag me af hoe het is om geen moeder te hebben, of geen moeder meer te hebben. Natuurlijkerwijs maken de meesten van ons mee dat onze ouders eerder overlijden. Maar hoe oud je ook bent als je je moeder verliest, het blijft je moeder. En jij blijft alleen achter.

Niet iedereen heeft een goede relatie gehad met zijn moeder. En toch, zeggen veel mensen me, het blijft je moeder.

Moederbeelden van God

Op deze zondag denk ik aan moederbeelden van God. Hij laat in Zijn barmhartigheid een moederlijke kant zien. Barmhartig betekent letterlijk ‘baarmoedergevoel’. Zo wil God ook als een moeder voor ons zijn. En troosten wie zijn moeder mist.

Een gezegende Moederdag!

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
13 mei 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief