MENUMENU

Moederliefde

Als 25 mensen met een verstandelijke beperking aan het jaarlijkse kerstspel meedoen zijn zij de sterren van het kerstfeest.

 

Daar staat ze in haar blauwe jurk op het podium.

Onze Maria.

De hele zaal kijkt naar haar.

Maar zij heeft alleen oog voor de babypop in haar armen.

Ze wiegt hem zachtjes, geeft kusjes en aait over zijn bolletje.

Een vertederend moment tijdens onze kerstviering van vanavond. Het jaarlijkse kerstspel waaraan ongeveer 25 bewoners met een verstandelijke beperking meedoen. Het is bijzonder om te zien hoe de spelers opgingen in hun rol. Ze speelden geen herder, ze waren herder. Ze speelden koning, ze waren koning. En zij speelde geen Maria, ze was Maria.

Of misschien moet ik zeggen ze is Maria. Want wat ik zag daar op dat podium was pure liefde, verlangen en de drift tot beschermen. Bijzonder vooral als je weet dat deze jonge vrouw het vaak zwaar heeft. Ze vecht regelmatig tegen en met het leven.

Vanavond was ze onze Maria en in haar werd tijdens het kerstspel het kerstfeest geboren. Ze ervoer tederheid en liefde en bracht dit met heel haar wezen over op de mensen in de zaal. Ik wens een ieder dat ook iets van dit feest in hem of haar geboren mag worden. Zalig Kerstfeest!

Een reactie op “Moederliefde
 1. Marina schreef:

  Als een kind geen tederheid kan opwekken wat kan het dan wel..ben zelf ook getuige van een kleintje ze zijn nog zo mooi puur en zonder vooroordelen of oordelen en reageren zo puur gevoelsmatig

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
25 december 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars