Moederliefde

Als 25 mensen met een verstandelijke beperking aan het jaarlijkse kerstspel meedoen zijn zij de sterren van het kerstfeest.

 

Daar staat ze in haar blauwe jurk op het podium.

Onze Maria.

De hele zaal kijkt naar haar.

Maar zij heeft alleen oog voor de babypop in haar armen.

Ze wiegt hem zachtjes, geeft kusjes en aait over zijn bolletje.

Een vertederend moment tijdens onze kerstviering van vanavond. Het jaarlijkse kerstspel waaraan ongeveer 25 bewoners met een verstandelijke beperking meedoen. Het is bijzonder om te zien hoe de spelers opgingen in hun rol. Ze speelden geen herder, ze waren herder. Ze speelden koning, ze waren koning. En zij speelde geen Maria, ze was Maria.

Of misschien moet ik zeggen ze is Maria. Want wat ik zag daar op dat podium was pure liefde, verlangen en de drift tot beschermen. Bijzonder vooral als je weet dat deze jonge vrouw het vaak zwaar heeft. Ze vecht regelmatig tegen en met het leven.

Vanavond was ze onze Maria en in haar werd tijdens het kerstspel het kerstfeest geboren. Ze ervoer tederheid en liefde en bracht dit met heel haar wezen over op de mensen in de zaal. Ik wens een ieder dat ook iets van dit feest in hem of haar geboren mag worden. Zalig Kerstfeest!

One comment on “Moederliefde
  1. Avatar Marina schreef:

    Als een kind geen tederheid kan opwekken wat kan het dan wel..ben zelf ook getuige van een kleintje ze zijn nog zo mooi puur en zonder vooroordelen of oordelen en reageren zo puur gevoelsmatig

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
25 december 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief