MENUMENU

Mijn Mol IS de Mol

Yes!!! Ik had het goed! Vanaf de aflevering waarbij vanaf een paard op ballonnen moest worden geschoten wist ik het: Thomas is de mol! Afgelopen zaterdag mocht hij het zelf zeggen: Ik ben de mol!

Gevolgd?

Heb je het programma ook gevolgd? Ik kijk niet zoveel tv, maar Wie is de Mol, is al jaren een favoriet. Vanaf aflevering 1 zit ik aan de buis gekluisterd om maar zoveel mogelijk aanwijzingen en verdachte dingen op te pikken. Voorgaande jaren zat ik er soms finaal naast en ook dit jaar had ik weer verschillende verdachten.

Stellig

En ik zeg dat nu wel zo stellig dat ik vanaf die aflevering op het paard Thomas verdacht, maar zo stellig was ik niet de hele tijd. Steeds ging het door me heen, of zou dan toch Jochem of zelfs Sanne? In de finale-uitzending had iemand een prachtige theorie waarom Sanne haar Mol was en de twijfel sloeg weer toe.

Hetzelfde

Gek eigenlijk he, dat je met z’n allen (nou ja 3 miljoen mensen is niet helemaal met z’n allen natuurlijk, maar wel heel veel) naar hetzelfde zit te kijken en het toch niet hetzelfde ziet. De één ziet dít in een aflevering en een ander maakt je dáár op attent. Je hebt mensen die in een ‘tunnelvisie’ zitten en daardoor op de verkeerde mol zitten en bijna iedereen blijft tot het einde toe twijfelen. Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die dit hele spelletje maar niets vinden en niet snappen waar anderen zich druk over maken.

Verschillend

Mensen zijn zo verschillend en kijken zo verschillend naar elkaar en de wereld om ons heen. En ook naar God. De één vindt het maar niks, de één vindt Hem hier, de ander daar, sommigen zitten in een ‘tunnelvisie’ en bijna iedereen blijft tot het eind toe wel iets van twijfel ervaren.

Kleurrijk

Ik ervaar dat als een rijkdom. Het maakt het leven kleurrijk en ik hoor graag de visie van anderen. Soms maakt het mij attent op iets dat ik nog niet had gezien en soms leg ik het ook naast me neer. En het is mijn overtuiging dat we het uiteindelijk allemaal goed hebben, of je nu uit een tunnelvisie komt of het hier hebt gevonden of daar. Naast elkaar en kleurrijk op pad, kijkend naar hetzelfde, maar verschillende dingen ziend.

2 reacties op “Mijn Mol IS de Mol
 1. Gerry schreef:

  Mooi geschreven Marleen en zo mag je kleurrijk samen op pad!

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
13 maart 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars