Mijn Mol IS de Mol

Yes!!! Ik had het goed! Vanaf de aflevering waarbij vanaf een paard op ballonnen moest worden geschoten wist ik het: Thomas is de mol! Afgelopen zaterdag mocht hij het zelf zeggen: Ik ben de mol!

Gevolgd?

Heb je het programma ook gevolgd? Ik kijk niet zoveel tv, maar Wie is de Mol, is al jaren een favoriet. Vanaf aflevering 1 zit ik aan de buis gekluisterd om maar zoveel mogelijk aanwijzingen en verdachte dingen op te pikken. Voorgaande jaren zat ik er soms finaal naast en ook dit jaar had ik weer verschillende verdachten.

Stellig

En ik zeg dat nu wel zo stellig dat ik vanaf die aflevering op het paard Thomas verdacht, maar zo stellig was ik niet de hele tijd. Steeds ging het door me heen, of zou dan toch Jochem of zelfs Sanne? In de finale-uitzending had iemand een prachtige theorie waarom Sanne haar Mol was en de twijfel sloeg weer toe.

Hetzelfde

Gek eigenlijk he, dat je met z’n allen (nou ja 3 miljoen mensen is niet helemaal met z’n allen natuurlijk, maar wel heel veel) naar hetzelfde zit te kijken en het toch niet hetzelfde ziet. De één ziet dít in een aflevering en een ander maakt je dáár op attent. Je hebt mensen die in een ‘tunnelvisie’ zitten en daardoor op de verkeerde mol zitten en bijna iedereen blijft tot het einde toe twijfelen. Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die dit hele spelletje maar niets vinden en niet snappen waar anderen zich druk over maken.

Verschillend

Mensen zijn zo verschillend en kijken zo verschillend naar elkaar en de wereld om ons heen. En ook naar God. De één vindt het maar niks, de één vindt Hem hier, de ander daar, sommigen zitten in een ‘tunnelvisie’ en bijna iedereen blijft tot het eind toe wel iets van twijfel ervaren.

Kleurrijk

Ik ervaar dat als een rijkdom. Het maakt het leven kleurrijk en ik hoor graag de visie van anderen. Soms maakt het mij attent op iets dat ik nog niet had gezien en soms leg ik het ook naast me neer. En het is mijn overtuiging dat we het uiteindelijk allemaal goed hebben, of je nu uit een tunnelvisie komt of het hier hebt gevonden of daar. Naast elkaar en kleurrijk op pad, kijkend naar hetzelfde, maar verschillende dingen ziend.

2 comments on “Mijn Mol IS de Mol
  1. Avatar Gerry schreef:

    Mooi geschreven Marleen en zo mag je kleurrijk samen op pad!

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
13 maart 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief