MijnKerk.nl
Op MijnKerk.nl zoeken we samen naar hoopvolle momenten van geluk en geloof in een chaotisch en druk leven.
Lees de blogs

Mooi imperfect lijf

Het is weer voorbij…de zomer. Het wordt weer kouder, donkerder, de blaadjes gaan vallen. De herfst
heeft een wat somber karakter, maar toch: de kaarsjes gaan aan, er komt allerlei lekkers in huis aan
speculaas, chocolademelk en misschien zelfs al pepernoten. En het voordeel is: in de herfst hoeven
we niet bikiniproof en strak in ons vel te zijn, want we kunnen lekker grote vesten aan. Niet ieder
rimpeltje en rolletje is meer in beeld zoals in de niemendalletjes uit het zomerseizoen.

Blote lijven

Met mijn lief had ik laatst een gesprek over onze lijven. We zaten in de auto op weg naar de sauna,
vandaar. Ik ben best tevreden met mijn lijf, ik ben gezond en zie er oké uit vind ik zelf. Maar ik vind
altijd wel wat voor verbetering vatbaar. In de zomermaanden ben ik me daar meer van bewust. Ik ga
graag zwemmen met de kinderen, maar voel me niet helemaal ontspannen in zwemkleding.

Out in the open

Het gekke is dat ik daar in de sauna dan weer helemaal geen last meer van had. De naakte waarheid
was blijkbaar milder dan mijn geklede oordeel. In de sauna liep ik tussen mensen van allerlei
leeftijden en posturen. Ieders hele lijf is ‘out in the open’. En waar ik bij geklede mensen toch snel
een onbewust oordeel heb, over dik zijn, dun zijn, kledingstijlen of maten, heb ik bij al deze blote
mensen ineens weinig meer in te brengen. Ze hebben allemaal wel iets moois, iets puurs.
En zo kon ik ook met een positievere bril naar mezelf kijken. Op de een of andere rare manier voelde
ik me zonder kleren minder bekeken, minder gekeurd. Ik mocht er gewoon zijn, met mijn mooie
imperfecte lijf.

Gewoon mooi genoeg

Jij hebt misschien niks met sauna, met dat blote gedoe. Maar ik hoop wel dat je, nu de bikinistress en
sixpack-spanning eraf zijn in de herfst, kunt genieten van hoe je eruit ziet. Van de dingen die je mooi
vind aan jezelf, waar je blij mee bent, of misschien voorlopig alleen tevreden. En wie weet, als we dat
in de herfst, winter en lente volhouden, komen we de zomer ook wel stressloos door, omdat we
weten dat we gewoon mooi genoeg zijn.

 

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  dominee

  wilt u zijn bij haar, die zo onwijs goed zo onwijs veel respect voor haar hoe ze in de bermen en dalen blijft zoeken en kijken hoe zij zich heeft uitgesproken over wat haar is aan gedaan,.wilt u haar de rust geven de liefde het licht, wat ook zij als herder nodig heeft, dankbaar voor alles wat zij schrijft en deelt.geeft u haar die zegen die ook zij nodig heeft,.wees haar nabij,. kijkend naar haar foto luisterend naar haar stem. raakt me dit,en maakt het dat ik onwijs veel respect heb.....voor haar
 •  

  ons gezin

  komende week opnieuw onderzoeken bij mij en bij onze middelste, spannende dagen en toch ook dankbaar dat we als gezin zulke mooie momenten maken in de natuur.samen, maar ook de spanning de angst wat er allemaal komen gaat geef ons rust, vertrouwen mensen die ons het goede laten zien,laat het mee vallen, ook als 1 nov alle uitslagen besproken worden in het team met ons als ouders,laat ons kijken naar de lach op het gezicht van ons kind,laat ons zijn als een kind, het duurt allemaal zo lang... wees ons en de onze nabij. ook hen die ver weg zijn maar wel in ons hart zullen blijven,
 •  

  iedereen die wel #me too kan schrijven.

  zou u willen zijn met alle vrouwen alle mannen meisjes en jongens die zich zo aangesproken voelen door deze woorden, zou u willen zijn met die gene die nog in het donker wandelen omdat het te groot is om dit te delen, zou u het lichter willen maken, zou u iedereen een mede mens willen geven die dichtbij komt en dichtbij blijft, warmte geeft en licht brengt....
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars