Mooie maandag

Eerlijk gezegd vind ik het een geweldige ochtend, de maandagochtend. Dat mag ik vast niet hardop zeggen, op deze Blue Monday, maar ik doe het wel.

Maandagochtend is mijn ochtend. Ik kan genieten van de stilte in huis en van het ‘mijn eigen gang gaan.’ Terwijl er vast veel mensen deze dag met een ontzettend ochtendhumeur beginnen, begin ik hem met frisse moed.

Koffie

Extra vroeg ben ik uit de veren. Er is een hoop te doen. Zaken waar je in het weekend niet aan toekomt of geen zin in hebt. Gewoon omdat het lekker weekend is. Maar op maandag druk ik direct dat weekendgevoel weer weg. Aan de slag. Kom maar op. Als iedereen de deur uit is, is het huis weer van mij. De radio hard aan, op mijn zender. De wasmachine draait op volle toeren, de stofzuiger ook en de koelkast moet worden gevuld. Daarna natuurlijk een kopje koffie, dat heb ik dan wel verdiend.

Mijn dag

Een hele week ligt voor me. Soms helemaal leeg, soms ook behoorlijk gevuld. Maar ’s maandags houd ik voor mezelf. Dit is mijn start van de week. Heerlijk. Dit gevoel laat ik me door niets of niemand afpakken: ook al is de lucht loodgrijs en is het tien keer Blue Monday!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
19 januari 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief