MENUMENU

Mooie muziek: Hurt – Johnny Cash versus Douwe Bob en Ilse de Lange

Op zondagmiddag delen we vaak een muziektip, een luistertip. Soms gewoon om van te genieten en soms om je aan het denken te zetten. Vandaag hebben we mooie muziek met pijn: Hurt.

Hurt van Johnny Cash

De muziek, maar vooral de teksten van Johnny Cash zijn zo rauw als zijn leven zelf. Het genre dat hij speelt wordt wel outlaw country muziek genoemd. In dit lied, waarin biecht hij op dat hij met opzet pijn heeft veroorzaakt. De pijn aan anderen aangedaan, doet hem zelf ook pijn. Hij verweeft in zijn song beelden van Christus, bijvoorbeeld als het gaat om de doornenkroon op het hoofd.

Hurt van Douwe Bob en Ilse de Lange

De versie van Douwe Bob en Ilse de Lange klinkt minder donker, dan van Johnny Cash. De plaats waar zij dit lied uitvoeren, een vrouwengevangenis in Amerika geeft het lied zijn diepgang. Het is een lied dat verontrust en uitnodigt te doorvoelen wat je anderen hebt aangedaan. Ja, dat doet pijn. It hurts!

In de uitvoering van Douwe Bob en Ilse:

Reageren

Welke van de twee heeft jouw voorkeur? En waarom?

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
19 november 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars