MENUMENU

Mooie muziek: Nothing else matters…

Een tip van MijnKerk-ganger Arend-Jan: 'Nothing else matters', 'niets anders telt', van Metallica.

Arend-Jan schrijft erover: “Deze songtekst begon te openbaren tijdens mijn eerst relatie. Een bijzondere relatie met een vrouw. Ik ga daar verder niet op in, deze relatie is allang over en uit. Het was een hele bijzondere relatie waarbij ik voelde dat de buitenwereld ons een beetje vreemd aankeek. Zo van: “Waar zijn jullie mee bezig?”. Maar wij hadden toen zoiets ‘niks van aantrekken, het is ons zo overkomen’. Na een paar maanden zagen wij in dat het wel een hele bijzondere relatie was en zij vond dat ik op zoek moest gaan naar iemand die beter paste bij mij. Het was voor mij wrang dat de relatie uit ging maar ik zag toen ook in dat ik verder moest gaan zoeken naar iemand die beter bij mij paste.
Tegenwoordig vind ik de tekst goed passen bij mij en het ongrijpbare. Misschien is dit wel Hij voor mij. Er zijn vele zinsneden die toepasbaar zijn op mijn persoontje nu op dit moment. Zoekend naar wat ik wil in mijn leventje.”

Bedankt Arend-Jan! ‘Nothing else matters’ staat al jaren hoog in de Top2000. Ik ben het nummer gaan waarderen toen een bruidspaar mij bij het huwelijken de doop van hun zoons vroeg of dit nummer gedraaid mocht worden. Hij, een stoere marinier, vond dat dit nummer alles zei.
De tekst en vertaling hangen bij Arend-Jan aan de muur:
tekst Metallica

Dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

2 reacties op “Mooie muziek: Nothing else matters…
 1. Conrad schreef:

  Mooi nummer inderdaad. Werd door Iris Kroes gezongen in de Top 20000-viering in De Arke in Drachten. Iris is min of meer buurmeisje van die kerk.

 2. Truus schreef:

  Mooi Arend-Jan zeker nu ik de vertaling zie komt het binnen ik heb dit nummer gelijk via spotify aan mijn muziek toegevoegd.
  Bedankt voor de tip.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
10 oktober 2014
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars