Mooie muziek op vrijdag: Candle in the Wind

Zomaar een ontroerend lied uit de Top2000: Candle in the Wind. Elton John schreef dit nadat Lady Diana verongelukt was, in 1997.

Het staat op nr 777.
Ik herinner het me nog levendig dat ik het hoorde, net voor de kerkdienst. ‘Diana is verongelukt!’. Ik heb ook met tranen in de ogen naar de uitvaart gekeken. Vreemd dat het je kan aangrijpen, ook al ken je iemand niet persoonlijk.
We delen emoties.
Gelukkig!

Het oorspronkelijke lied van Elton John ging over Marilyn Monroe. Ook een mooi mens met een tragisch einde.
Geboren als Norma Jeane Mortenson, daarna Baker, werd ze beroemd als Marilyn Monroe. Maar wie kende haar echt? Dat geldt voor meer sterren. Maar het geldt ook voor gewone mensen bij jou om de hoek.
We kennen elkaar vaak niet echt.
Maar wel hebben dezelfde verlangens, behoeftes, wensen.
Gekend worden, geliefd zijn.

En iets betekenen voor anderen.
Dat bleef hangen over Diana:
You were the grace that placed itself, where lives were torn apart
You called out to our country and you whispered to those in pain
Now you belong to heaven and the stars spell out your name
And it seems to me you lived your life like a candle in the wind.

Voor gewone mensen wordt niet zo gauw een lied geschreven, maar wij kunnen voor elkaar wel het leven een stukje mooier maken.
En gelukkig helpt muziek ons allemaal daar bij.
dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

2 reacties op “Mooie muziek op vrijdag: Candle in the Wind
  1. Truus schreef:

Helemaal mee eens dominee Fred muziek kan troostend zijn mijn helpt het vaak wel dit nummer zit ook in mijn muziek opslag
    het is een mooi en gevoelig nummer.
    Ik wens u een gezegende week.

2. m. schreef:

ja, ook ik was geschokt en huilde toen ik hoorde dat ze was overleden, en het lied is prachtig