Mooie muziek voor moederdag…

Mooie muziek op vrijdag: met moederdag in het verschiet kies ik graag voor deze ode aan de moeder van Jezus.

Ik kreeg de tip via een bezoeker van MijnKerk.nl. Marina schrijft: “ik kom uit de protestantse traditie maar ben in een katholieke schoonfamilie terechtgekomen, wat wel wat leuke dingen meebracht, o.a. de heilige Antonius die helpt als je iets kwijt bent. En mijn schoonmoeder was heel erg aan Maria gehecht en alle dochters hebben deze tweede doopnaam, en in België ook veel mannen trouwens. Maria is dus nog een inspiratie voor veel mensen en dat heeft me wel geboeid. Deze maand is ook de Mariamaand”.
Reden genoeg voor een mooie versie van Ave Maria.
Dit koor was ook te zien in de film Les Choristes.
Een ontroerende film rond dit koor, hier in een concertversie.

Maria, moeder voor allen
Je kan verschillend tegenover moederdag staan: als blije dag, of met schouderophalen, of met een wrang gevoel.
Hopelijk biedt dit lied iets van troost.
In Maria kunnen we de moeder van Jezus groeten.
Ze krijgt alle eer in de Roomskatholieke traditie en is in de Protestantse traditie van de weeromstuit wat verwaarloosd. Onterecht.
Velen kunnen zich namelijk met Maria identificeren, als vrouw; maar ook ik als man, vader en zoon, kan me iets voorstellen bij haar pijn en leed.
Moeders hebben het moeilijk, zwaar, wereldwijd en door alle tijden.

Daarom, voor alle vrouwen: moeders en zij die het (hadden) willen zijn: deze ode aan de vrouw!

Fijne vrijdag,
Fred Omvlee