Muziek die wil troosten

Vandaag een jaar geleden hoorde ik het nieuws op de autoradio en stukje bij beetje werd de ramp groter: vlucht MH17 was gecrashed.
Een bittere dag voor alle nabestaanden, vrienden en bekenden van de slachtoffers.
Vandaag wil ik een muzikale arm om hun schouders slaan.
Luite Lubberts maakte deze compilatie van beelden voor de nationale herdenking.
De muziek en zang is van The New London Chorale: The Linden Tree, Why can't we live together en The Angel.

Voor iedereen die verder moet leven met dit grote verdriet: we leven mee met jullie.
En ik geloof dat God meehuilt...

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl


(foto: wikimedia commons)

6 comments on “Muziek die wil troosten
 1. Avatar Anneke schreef:

  Prachtig wat een troost wie zingen dit

  • Avatar Luite Lubberts schreef:

   Deze songs zijn van The New London Chorale . Deze groep van Tom Parker kreeg bekendheid in de jaren 80 met The Young Messiah . De solisten bestonden toen uit Vicki Brown , Madeline Bell & Gordon Neville . De groep bestaat nog steeds . De huidige solisten zijn , Gordon Neville , Lance Ellington , Janet Mooney & Jenna Lee James . Ze treden nog jaarlijks op tijdens de Max Proms in de Jaarbeurs Utrecht .

 2. Avatar Annoe Mulder schreef:

  Een heel indrukwekkende reportage en heel geode muziek van mijn favoriete groept de New Londen Chorale

 3. Avatar Truus schreef:

  En weer voel ik de emotie bij het zien en luisteren naar deze video een jaar voorbij voor mij lijkt het gisteren ik weet nog toen de eerste kisten op Eindhoven landen wist me geen raad huilend ben ik naar de bloemenwinkel onder mijn appartement gelopen om een witte roos te halen en de verkoopster zij neem mee en brand ook namens mij een kaars voor de slachtoffers de kaars met die kaars en die roos werd ik kalm en in stilte was ik bij hen.

 4. Avatar Josien schreef:

  Geraakt, Indrukwekkend, Alsof het weer gebeurt, Ongelooflijk dat het gebeurd is… WHY!?

 5. Avatar ma schreef:

  ik heb het ook allemaal redelijk gevolgd maar het komt pas echt bij je binnen als je de verhalen hoort over en fotos ziet van de mensen in het vliegtuig, met hun plannen en verwachtingen die in één klap voorbijwaren

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
17 juli 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief