MENUMENU

Muziek die wil troosten

Vandaag een jaar geleden hoorde ik het nieuws op de autoradio en stukje bij beetje werd de ramp groter: vlucht MH17 was gecrashed.
Een bittere dag voor alle nabestaanden, vrienden en bekenden van de slachtoffers.
Vandaag wil ik een muzikale arm om hun schouders slaan.
Luite Lubberts maakte deze compilatie van beelden voor de nationale herdenking.
De muziek en zang is van The New London Chorale: The Linden Tree, Why can't we live together en The Angel.

Voor iedereen die verder moet leven met dit grote verdriet: we leven mee met jullie.
En ik geloof dat God meehuilt...

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl


(foto: wikimedia commons)

6 reacties op “Muziek die wil troosten
 1. Anneke schreef:

  Prachtig wat een troost wie zingen dit

  • Luite Lubberts schreef:

   Deze songs zijn van The New London Chorale . Deze groep van Tom Parker kreeg bekendheid in de jaren 80 met The Young Messiah . De solisten bestonden toen uit Vicki Brown , Madeline Bell & Gordon Neville . De groep bestaat nog steeds . De huidige solisten zijn , Gordon Neville , Lance Ellington , Janet Mooney & Jenna Lee James . Ze treden nog jaarlijks op tijdens de Max Proms in de Jaarbeurs Utrecht .

 2. Annoe Mulder schreef:

  Een heel indrukwekkende reportage en heel geode muziek van mijn favoriete groept de New Londen Chorale

 3. Truus schreef:

  En weer voel ik de emotie bij het zien en luisteren naar deze video een jaar voorbij voor mij lijkt het gisteren ik weet nog toen de eerste kisten op Eindhoven landen wist me geen raad huilend ben ik naar de bloemenwinkel onder mijn appartement gelopen om een witte roos te halen en de verkoopster zij neem mee en brand ook namens mij een kaars voor de slachtoffers de kaars met die kaars en die roos werd ik kalm en in stilte was ik bij hen.

 4. Josien schreef:

  Geraakt, Indrukwekkend, Alsof het weer gebeurt, Ongelooflijk dat het gebeurd is… WHY!?

 5. ma schreef:

  ik heb het ook allemaal redelijk gevolgd maar het komt pas echt bij je binnen als je de verhalen hoort over en fotos ziet van de mensen in het vliegtuig, met hun plannen en verwachtingen die in één klap voorbijwaren

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
17 juli 2015
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars