MijnKerk.nl geeft muziek weg met Kerst!

Net zoals licht is muziek niet weg te denken bij Kerstmis. Licht en muziek, uitingen van aanwezigheid, van het duister doorbreken.

MijnKerk.nl geeft maar liefst vijf CD’s weg met Kerst.  Muziek is een geweldige katalysator voor je gevoel, of je je nu super blij of behoorlijk ellendig voelt.

Kate Bush, Paul McCartney, kerstliedjes van diverse Motown artiesten, het klinkt me bekend in de oren. Ik  werd nieuwsgierig naar de twee andere CD’s: ‘I go to the Rock’ van het Oslo Gospel Choir en ‘Straks, als ik geen pijn meer doe’ van Matthijn Buwalda.

De gospelmuziek is ontstaan in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Schrijnend maar ook mooi, hoe muziek de slaven een uitlaatklep gaf in de ellendige omstandigheden waarin ze noodgedwongen leefden. De CD bevat heerlijke ‘mee klappen en zingen’ muziek. Ik ben een tijdje aangesloten geweest bij een Vrije Evangelische gemeente, toen ik een hele moeilijke periode in mijn leven doormaakte en geen aansluiting vond bij de reguliere katholieke kerk in de plaats waar ik toen woonde. De warmte van het welkom zijn heeft me toen heel goed gedaan en weer op weg geholpen. Nog steeds zingt die muziek in mijn hart. Het voelde als je geloof écht vieren met andere mensen samen. Ik ben nog dankbaar voor die kennismaking met ‘Praise’, al is mijn hart en ziel tegenwoordig meer thuis in de wat meer ingetogen geloofsbeleving.

‘Straks, als ik geen pijn meer doe’ … Een titel die je niet zomaar naast je legt. De muziek is toegankelijk, herkenbaar, gaat over geloof en over de realiteit van alledag. De titelsong ‘Straks, als ik geen pijn meer doe’ is een lied van herstel, van geloof en hoop, de verwachting dat alles goedgemaakt kan en zal worden door God. De pijn die je jezelf aandoet of aan anderen, wordt geheeld. Geen tranen op het kussen meer, maar gaan slapen met een lach… Troost in donkere dagen, uitzien naar vernieuwing, nieuwe kansen. Het licht overwint uiteindelijk alle duister. Erg ontroerend.

Nieuwsgierig geworden? Herkenning? Reageer dan als je het boek in alle rust in je eigen omgeving wilt lezen. Ga naar mijnkerk.nl/kerst-cadeau-actie-4. Log in en meld ons dat je dit cadeau wilt ontvangen! Verdubbel je kans en deel dit bericht met je vrienden en bekenden.