Muziekblog: Stand by me

Zo nu en dan schokt de aarde, zoals in Nepal. Onze huizen en onze lijven zijn daar niet tegen zomaar tegen bestand. Met dodelijke gevolgen. We kunnen elkaar steunen, zoals in dit lied gezongen wordt: Stand by me, sta naast me, blijf bij me.

“If the sky that we look upon should tumble and fall, All the mountains should crumble to the sea”, zingt Ben E. King in het origineel.
Dat komt uit een Bijbeltekst: Psalm 46, vers 3: ‘al verplaatste zich de aarde, al wankelden de bergen in het hart van de zee’: een vaste burcht is onze God.

Als mensheid hebben we elkaar nodig. Ook in een ver land, Nepal, waar je misschien nooit komt, hebben ze onze hulp nodig.
In deze versie van het nummer zingen verschillende zangers en muzikanten over de hele wereld het nummer. Ik vind het ontroerend zoals de muziek en stemmen bij elkaar komen.

We zijn allemaal verschillend op ons plekje op de aarde: maar we zijn allemaal mens.
Prachtig en kwetsbaar.
Blijf bij elkaar.

Dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Fred Omvlee

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Ouders, dochter, en naasten

  Voor de ouders die te horen hebben gekregen dat hun dochter definitief het contact heeft verbroken zonder dat ze weten waarom. Voor de dochter die het contact heeft verbroken zonder dat het voor haarzelf ook allemaal duidelijk lijkt te zijn. En voor grootouder(s), broers, zussen en andere naasten. En voor de hulpverlening. Wees hen nabij en geef hen wat ze nodig hebben, God.
 •  

  Lein en leny

  Voor kracht en sterkte
 •  

  Lenie

  Dat er eindelijk rust in haar leven komt. En dat alle mankementen opgelost worden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars