MENUMENU

Muziekblog: This land is your land

Heb jij een beloofd land? Een land waar je graag (weer) eens heen zou gaan? Voor mij is dat Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. De Amerikaanse droom kreeg ik mee door films en popmuziek in mijn jeugd. Het is niet mijn land, maar toch ook weer wel...

De folk-singer Woody Guthrie schreef in 1940 het lied ‘This land is your land, this land is my land‘.
Ik vind het een ontroerend lied, vol dankbaarheid over een mooi land waar jij en ik in mogen wonen. Niet nationalistisch, wel trots. Het lied is door veel artiesten gecovered. Bruce Springsteen heeft een mooie versie, bedoeld voor allerlei Amerikanen die juist hun baan kwijtraakten.

Het gaat indirect over het land waar jij woont en waar je van houdt.
Jan Rot heeft een mooie Nederlandse versie geschreven: Dit land heeft plaats voor jou en mij…
Hier laat ik My Morning Jacket hun versie zingen uit 2014.
Ik rij dan voor mijn gevoel weer even door Florida, of door Tennessee.
Maar ik krijg het gevoel ook als ik door West-Friesland rij of over de Veluwe.

Voor alle versies geldt dat ik er een brok van in mijn keel krijg.
Het is voor mij een religieus lied: geniet van het land, de wereld waarin jij woont.
Wees daarin een gastvrij mens, want wij zijn te gast op deze wereld.

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

2 reacties op “Muziekblog: This land is your land
 1. kleeblatt schreef:

  Mijn lievelings plek is Cornwall in England prachtige kust strook om eindeloos te wandelen en verders ben ik totaal gelukkig waar ik woon dat is voor mij Duitsland.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
8 mei 2015
Kaarsjes:
 •  

  Liesbeth

  Mensen geef elkaar een hand Liefde kent geen kleur of stand Zwart of wit of arm of rijk In ons hart zijn wij gelijk Mensen kijk elkaar eens aan Tracht elkander te verstaan Wilt gij niet wat u geschiedt Doe dat ook een ander niet Eenmaal zal die boodschap door de wereld gaan Probeer een lichtdrager te zijn.
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars