Muziektip Tot je me ziet

In veel kerken is er op Goede Vrijdag een kerkdienst. Veelal heeft die dienst een ingetogen sfeer, vaak wordt er avondmaal gevierd en in veel kerken is het gebruikelijk dat je in stilte de kerk verlaat, omdat we gedenken dat Jezus stierf aan het kruis.  Op eerste Pasen komt de gemeente weer bij elkaar, maar dan nu met een vrolijk gezicht, Jezus is opgestaan!

Heb je het al gehoord?

Een vriend van ons belde ons op paasochtend een aantal jaar achtereen om een uur of 7 uit ons bed: Hebben jullie het al gehoord? Jezus is opgestaan! Met nauwelijks wakker hoofd mompelden wij dan iets van: Ja, mooi man! Om vervolgens met een heel blij gevoel de dag te beginnen. Die sfeer heerst meestal op de eerste Paasdag. Jezus deed wat hij beloofde: hij ging niet alleen dood, hij stond ook weer op. Hij maakte ons vrij en met hem leven we verder.

Alles op zijn kop

Een aantal jaar geleden ging ik op Paasmorgen met mijn ouders mee naar de kerk, in de zaal was een kruis prominent opgesteld en aangekleed met doeken en doornenkroon, ook was er een graf gemaakt met stenen. De dienst begon waar de Goede Vrijdagdienst eindigde, met een sobere sfeer en een ingetogen lied. Totdat de voorganger van de kerk ons eraan herinnerde dat het verhaal niet eindigde met het  kruis en het gesloten graf. Hij vroeg ons allemaal onze stoel op te pakken en achterstevoren weer neer te zetten. Ineens ging aan het einde van de zaal het licht aan en daar stond een open graf met bloemen en groen: Jezus leeft! De dienst werd een feestje. Dat de tieners ineens vooraan zaten was een leuke bijkomstigheid. Jezus zette met zijn opstanding alles op zijn kop.

Muziektip

Pasen gaat niet over het gesloten, maar over het lege graf. Niet over de dood, maar over het leven. Er is een nummer wat voor mij perfect past bij deze gedachte, deze gevoelens, bij eerste Pasen. Mijn muziektip voor deze eerste Paasdag: Tot je me ziet van Jedi Noordegraaf, van de cd Hier Doorheen.

Om te luisteren, klik op de link.                                                                                                                          Het prachtige artwork bij het nummer is ook van Jedi Noordegraaf, studiovandaar.nl

Tot je me ziet

Blijf niet bij mijn graf

Met je verdriet