MENUMENU

Naar de rivier om te bidden, met Alison Krauss

Muziek waar je kippenvel van krijgt, ken je dat? Ja, ik kan me haast niet voorstellen dat je dat niet bij één of ander nummer hebt. Ik heb het geregeld. Waardoor komt het?

Dat is moeilijk te zeggen en dat zal ook bij iedereen anders liggen. Ik krijg het in ieder geval bij dit nummer van Alison Krauss. Ik zag en hoorde het in de film O Brother, Where Art Thou? uit 2000.
Het is mysterieus, zacht en dwingend.
Ik lees op Wikipedia dat het een oud lied is, waarschijnlijk geschreven door een zwarte slaaf in Amerika. Wow, dat maakt het voor mij extra indrukwekkend. Het is doorleefd, uit barre tijden. Dat raakt me. Een lied dat niet in tijden van luxe en voorspoed is geschreven, maar in tijden van armoede, angst, onvrijheid. In zo’n tijd gaat de mens blijkbaar zingen, God dank! Hopelijk kunnen we ook zingen als het goed gaat, van blijdschap en dankbaarheid. Maar het is ook goed om te weten dat je mag zingen als het moeilijk is. Dan raken we elkaar.
In de doopdienst die ik zondag 2 februari heb, wordt dit lied gedraaid op verzoek van de vrouw die gedoopt wordt. Toepasselijk, het is een dooplied, ook in de film. Een moment van blijdschap en dankbaarheid. Om het uit te zingen, letterlijk en figuurlijk!
dominee Fred Omvlee

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars