Naastenliefde

Heb je naaste lief….eh…moet dat echt?

Wanneer je probeert een beetje christelijk te leven, moet je allereerst je naaste lief hebben. Nou, ga daar maar aan staan!

Ik kan dat niet.

 

Sommige vrouwen lijken na hun menopauze nog maar een levensdoel te hebben in mijn bijzijn: zeuren! “Want jullie homo’s kunnen zo goed aanvoelen wat een vrouw nodig heeft”.

Zeuren over hun kwaaltjes, over hun man, over hun kinderen, over de maatschappij die hen zo benadeelt, over hun cellulitis, over hun jojo-diëten.

Als ze niet zeuren, kunnen ze heel venijnige opmerkingen maken: “wat een leuke trui, die kleur was vorig jaar helemaal in”, of “vooropgesteld het zijn allemaal mensen hoor, maar die Wilders heeft natuurlijk wel gelijk, teveel is teveel”.

Mannen kunnen er ook wat van: ze lijken na een bepaalde leeftijd te verschrompelen tot één-dimensionale wezens die alleen nog aan seks kunnen denken. Ze vertonen alleen levenstekens als ze de naam van een automerk horen. Ze lijken vaak het gevoelsleven van een spoorbiels te hebben.

 

En die moet ik liefhebben?????

 

Laatst had ik het hierover met mijn beste vriendin, ze is Christen en begiftigd met een slang van een schoonmoeder. Deze had weer eens een streek geleverd, waarop ik zei: ‘Waarom haalt Jezus sommige mensen niet sneller?’ Waarop ze antwoordde: ‘dat bid ik al jaren!’.

Zij begrijpt me.

 

 

One comment on “Naastenliefde
  1. Avatar marina schreef:

    niet iedereen vinden we sympathiek en soms vinden mensen mij ook niet sympathiek, als ik niet doe zo zij het graag zouden zien, maar ik blijf oefenen het goede in iedereen te zien en vriendelijk te blijven, maar het is moeilijk als iemand je op je hart trapt, of geïnteresseerd is in dingen die in jouw ogen niet belangrijk zijn, ik zie het als een oefening..

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
30 juni 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief