MENUMENU

Naastenliefde

Heb je naaste lief….eh…moet dat echt?

Wanneer je probeert een beetje christelijk te leven, moet je allereerst je naaste lief hebben. Nou, ga daar maar aan staan!

Ik kan dat niet.

 

Sommige vrouwen lijken na hun menopauze nog maar een levensdoel te hebben in mijn bijzijn: zeuren! “Want jullie homo’s kunnen zo goed aanvoelen wat een vrouw nodig heeft”.

Zeuren over hun kwaaltjes, over hun man, over hun kinderen, over de maatschappij die hen zo benadeelt, over hun cellulitis, over hun jojo-diëten.

Als ze niet zeuren, kunnen ze heel venijnige opmerkingen maken: “wat een leuke trui, die kleur was vorig jaar helemaal in”, of “vooropgesteld het zijn allemaal mensen hoor, maar die Wilders heeft natuurlijk wel gelijk, teveel is teveel”.

Mannen kunnen er ook wat van: ze lijken na een bepaalde leeftijd te verschrompelen tot één-dimensionale wezens die alleen nog aan seks kunnen denken. Ze vertonen alleen levenstekens als ze de naam van een automerk horen. Ze lijken vaak het gevoelsleven van een spoorbiels te hebben.

 

En die moet ik liefhebben?????

 

Laatst had ik het hierover met mijn beste vriendin, ze is Christen en begiftigd met een slang van een schoonmoeder. Deze had weer eens een streek geleverd, waarop ik zei: ‘Waarom haalt Jezus sommige mensen niet sneller?’ Waarop ze antwoordde: ‘dat bid ik al jaren!’.

Zij begrijpt me.

 

 

Een reactie op “Naastenliefde
 1. marina schreef:

  niet iedereen vinden we sympathiek en soms vinden mensen mij ook niet sympathiek, als ik niet doe zo zij het graag zouden zien, maar ik blijf oefenen het goede in iedereen te zien en vriendelijk te blijven, maar het is moeilijk als iemand je op je hart trapt, of geïnteresseerd is in dingen die in jouw ogen niet belangrijk zijn, ik zie het als een oefening..

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
30 juni 2016
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars