MENUMENU

Natuurmoment ‘Danken’

Het was even twijfelen onder welke categorie ik deze foto zou plaatsen. Geloof, Leven, Natuur en Muziek, ze komen allemaal in aanmerking.

Snuffelend door de grote verzameling foto’s van Anne (Cirkel der Natuur) viel mijn oog op dit plaatje. De woorden kwamen vanzelf:

‘En hij zag dat het goed was.’ Bekende woorden uit bijbelboek Genesis, God schiep en zag dat het goed was. Behalve God en de scheppingsweek, denk ik ook aan de landman, een prachtige naam voor de boer.

Leunend op zijn riek, een grote rode zakdoek in zijn hand, wist hij het zweet van voorhoofd en nek. Het harde werken is beloond. Hij ziet dat het goed is. Hij voelt dat het goed is. Hij dankt omdat het goed is. Het klinkt als muziek in de oren: Laten wij danken.

Ik mag een demente heer begeleiden. Een oude landman, die elke keer dat ik hem zie met zoveel liefde over het boerenleven en de natuur spreekt. Zonder het te romantiseren. Nog steeds dringt die voldoening door zijn mistig wereldbeeld. ‘De miensen zou’en wa meer de handen motte vouwen en nur bove kieke…’

Foto: Cirkel der Natuur

Foto: Cirkel der Natuur

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
11 augustus 2015

[views]
Kaarsjes:
 •  

  Mirjam

  Denk aan je...
 •  

  De natuur

  Vandaag pijn in mijn hart over al die herten die deze week worden afgeschoten. Ik denk dan waar zijn we in Godsnaam mee bezig ..
 •  

  Familiebanden

  Verwarrend zo goed verstaanbaar vertrouwd en dan op eens is als anders begrijp je elkaar niet meer en is er onbegrip maar ook verdriet door gemis ...dan mag je bidden om kracht je te richten op de dingen die je wel hebt!! Amen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars