MENUMENU

Natuurmoment ‘Danken’

Het was even twijfelen onder welke categorie ik deze foto zou plaatsen. Geloof, Leven, Natuur en Muziek, ze komen allemaal in aanmerking.

Snuffelend door de grote verzameling foto’s van Anne (Cirkel der Natuur) viel mijn oog op dit plaatje. De woorden kwamen vanzelf:

‘En hij zag dat het goed was.’ Bekende woorden uit bijbelboek Genesis, God schiep en zag dat het goed was. Behalve God en de scheppingsweek, denk ik ook aan de landman, een prachtige naam voor de boer.

Leunend op zijn riek, een grote rode zakdoek in zijn hand, wist hij het zweet van voorhoofd en nek. Het harde werken is beloond. Hij ziet dat het goed is. Hij voelt dat het goed is. Hij dankt omdat het goed is. Het klinkt als muziek in de oren: Laten wij danken.

Ik mag een demente heer begeleiden. Een oude landman, die elke keer dat ik hem zie met zoveel liefde over het boerenleven en de natuur spreekt. Zonder het te romantiseren. Nog steeds dringt die voldoening door zijn mistig wereldbeeld. ‘De miensen zou’en wa meer de handen motte vouwen en nur bove kieke…’

Foto: Cirkel der Natuur

Foto: Cirkel der Natuur

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
11 augustus 2015
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars