MENUMENU

Natuurmoment ‘Schoonheid’

Schoonheid, zo vaak bezongen, zo vaak beschreven, zo overal aanwezig. Anne (Cirkel der Natuur) weet schoonheid te vangen met haar fotocamera.

Op mijn trouwkaart stond de tekst : ‘A thing of beauty is a joy for ever. Its loveliness increases and it will never pass into nothingness.’

Vrij vertaald: Schoonheid geeft eeuwige vreugde. Het wordt alleen maar mooier en het vergaat nooit. Dit citaat van de Engelse dichter John Keats is me dierbaar en ik gebruik het regelmatig. Het was te lang te gebruiken voor het natuurmoment, maar de Libanese poeet Kahlil Gibran kan het ook zo mooi zeggen: Schoonheid is geen behoefte, geen verzadiging voor het lichaam. Nee, schoonheid is iets extatisch dat het hart in vuur en vlam zet en de ziel verrukt.

Grote woorden misschien, maar voor mij heeft het iets goddelijks. Hoe zou jij schoonheid omschrijven?

20150818 Bloem_gibran_blog

3 reacties op “Natuurmoment ‘Schoonheid’
 1. kleeblatt schreef:

  Schoonheid in de natuur is voor mij rijkdom als we geen bomen en bloemen meer kunnen zien en waarderen zijn we arm.

  • Marianne schreef:

   Voor jou is ware schoonheid, goed kijken en zien en genieten van al wat ons zomaar aangeboden wordt? Is natuur voor jou bloemen en planten, water en bergen of meer?

 2. kleeblatt schreef:

  Hallo Marianne voor mij is de natuur zeker ook meer, als dat ik geschreven heb, het is ook een gevoel en dat is moeilijk te beschrijven als we dan stil op een bankje zitten weet ik zeker dat er nog iets is.Groetjes van Maria aus Soltau.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
18 augustus 2015
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars