Natuurmoment ‘Schoonheid’

Schoonheid, zo vaak bezongen, zo vaak beschreven, zo overal aanwezig. Anne (Cirkel der Natuur) weet schoonheid te vangen met haar fotocamera.

Op mijn trouwkaart stond de tekst : ‘A thing of beauty is a joy for ever. Its loveliness increases and it will never pass into nothingness.’

Vrij vertaald: Schoonheid geeft eeuwige vreugde. Het wordt alleen maar mooier en het vergaat nooit. Dit citaat van de Engelse dichter John Keats is me dierbaar en ik gebruik het regelmatig. Het was te lang te gebruiken voor het natuurmoment, maar de Libanese poeet Kahlil Gibran kan het ook zo mooi zeggen: Schoonheid is geen behoefte, geen verzadiging voor het lichaam. Nee, schoonheid is iets extatisch dat het hart in vuur en vlam zet en de ziel verrukt.

Grote woorden misschien, maar voor mij heeft het iets goddelijks. Hoe zou jij schoonheid omschrijven?

20150818 Bloem_gibran_blog