MijnKerk.nl
Op MijnKerk.nl zoeken we samen naar hoopvolle momenten van geluk en geloof in een chaotisch en druk leven.

Natuurlijke verwondering

Je zit op de leuning van de bank. Alsof je op de troon zit. Je bent alert. Geen beweging ontgaat je en er hoeft maar een klein piepje te klinken of je staat paraat. Je geeft vrijheid, maar bent er als het nodig is of als er een grens wordt bereikt. Vol verwondering kijk ik naar je.

Jonge moeder

Onze kat Luna is vier weken geleden moeder geworden van vier prachtige dochters. Hoewel er een mooie bench met lekkere zachte dekentjes klaar stond, verkoos ze ons bed voor de bevalling. In de avond, zodat manlief en ik een nachtje op bank en logeerbed konden verblijven.

Verwondering

Daarna werd de bench in de kamer alsnog de kraamkamer. Van daaruit konden we de ontwikkeling de afgelopen vier weken nauwkeurig volgen. En konden we ons verwonderen over hoe natuurlijk het allemaal ging. Hoeveel instinct zulke dieren hebben. Luna is van onze jongste kat ineens een moedertje geworden. Ze weet precies hoe het moet, zowel tijdens de bevalling als er na.

Natuurlijk

Ook de kittens doen het uitstekend. Volgens ‘het boekje’. Precies weten waar ze moeten zijn bij mama, op tijd de oogjes open en langzaam maar zeker steeds meer kleine poesjes worden.

Sinds deze week wordt hun wereldje weer een beetje groter. Eén voor één stappen ze voorzichtig de bench uit en beginnen ze onze woonkamer te verkennen. Eerst nog wat glijdend op de gladde parketvloer, maar steeds meer lopend en soms al een beetje rennend. Voorzichtig beginnen ze al een beetje te spelen en de broekspijpen blijken mooie klimpalen.

Vrijheid

En dat zit Luna allemaal  gade te slaan vanaf de leuning van de bank. Zodra het nodig is, grijpt ze in en laat ze met een speciaal geluidje, dat we tot voor kort nog nooit van haar hadden gehoord, horen waar ze is. Maar over het algemeen laat ze haar kittens vrij en geeft ze ze alle ruimte om de wereld te ontdekken.

Zoals Luna naar haar kittens kijkt, zo kijk ik naar haar. En ik verwonder me.  Wat prachtig om te zien. Zo vol liefde en wijsheid. Puur op instinct. En ineens weet ik wat het is wat ik waarneem: Goddelijk!

2 reacties op “Natuurlijke verwondering
  1. Avatar Mar schreef:

Wat een plaatje! Mooi dit nieuw leven. Ik moest vorige maand mijn poes laten inslapen en we waren zo hecht met elkaar en denken nog veel aan haar. Het zijn toch hele trouwe vrienden die katten,allemaal op hun eigen manier. Veel geluk en plezier met het grut!

2. Avatar Marjon schreef:

Mooi! dank je wel <3 🙂 xxx