MENUMENU

Natuurmoment ‘Nieuw begin’

Is de dood het einde of is het ook een nieuw begin? Om je op weg te helpen met die vraag hebben we een aantal artikelen verzameld die eerder op MijnKerk.nl zijn verschenen.

Mijn hemel! over leven en (bijna) dood (filmpje)
De mensheid heeft altijd ideeën gehad over wat er na de dood is. De moderne mens kan misschien leven met de gedachte dat er niets is. De Bijbel zegt eigenlijk niet eens zoveel over de hemel. Toch roept het idee Hemel allerlei beelden op. Wat stel jij je voor bij de hemel?

“Door mijn bijna dood ervaring ontdekte ik onvoorwaardelijke liefde”
Jaëlle is een single vrouw van 48 jaar. Tijdens een hartstilstand heeft ze een bijna dood ervaring (bde). Zodra ze uit het ziekenhuis komt, gaat ze op zoek naar de onvoorwaardelijke liefde die ze tijdens de bde heeft ervaren.

Spreuk Rabindraneth

Om de dooie dood nie
“Ik ben om de dooie dood nie bang voor de dood,” giechelt ze om haar eigen grap. Onder die grap zit een serieuze ondertoon. Ze is ongeneeslijk ziek. Ze wandelt graag met haar hond. Ze geniet van de natuur. Regen of zon, het maakt haar niet uit, als ze maar even naar buiten kan met Mirko. De oude labrador draait af en toe zijn kop naar ons toe, alsof hij haar in de gaten houdt.”

Afscheid van vaders
Aanwezig zijn bij de begrafenis van iemand die je niet kent, wat steek je daar van op?

Heb jij wel eens een begrafenis meegemaakt waar niet alleen het einde voelbaar was, maar waar je ook iets merkte van een nieuw begin? 

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
1 september 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars