MENUMENU

Bidden voor de neushoorn

We hadden gisteren een dienst voor Jong & Oud. Eigenlijk zijn alle diensten natuurlijk voor Jong & Oud, maar in deze diensten proberen we het eens wat anders dan anders te doen. Ik mocht deze dienst mee voorbereiden. Het ging over zegen. Wat is dat eigenlijk en wat kun je er mee?

Gebed

Vast onderdeel in deze diensten is een gebed van een moeder/vader/opa/oma/tante/oom met een kind/jongere. Gisteren mocht ik dat verzorgen, samen met mijn bijna 12-jarige zoon. Nu is mijn zoon niet altijd zo geïnteresseerd in de kerk. Hij blijft regelmatig thuis. Maar als hij wat kan doen, is hij er altijd! Dus toen ik hem vroeg of hij samen met mij het gebed wilde doen, was het direct ok.

Verrassend

“Mam, weet je waar ik voor wil bidden? Voor de neushoorn!” Eeeh, ok. Ik vond het een verrassend onderwerp. “Ja, want de neushoorn wordt met uitsterven bedreigd en dat vind ik erg! Het is toch een prachtig dier en daarom wil ik er voor bidden!”

Het zette mij aan het denken. Ik bid niet zo vaak, of misschien eigenlijk ook wel. Bidden in de vorm van op de knieën gaan en een gebed uitspreken of voor het eten of slapen gaan, doe ik niet (meer). Maar laatst kwam ik er achter dat ik eigenlijk de hele dag door wel bid. Tijdens het wandelen met de honden, onderweg op de fiets of zomaar thuis bij het was opvouwen. Soms dankend, soms vragend.

Verwachting

Ik heb ook niet direct verwachtingen bij dat bidden, ik zie het meer als een zorg uitspreken of delen zodat het mij of anderen aan het denken zet. En uiteindelijk kan er daardoor misschien ook wel iets gebeuren waardoor het wordt ‘opgelost’. Doordat mijn zoon wilde bidden voor de neushoorn, vestigde hij mijn aandacht er op. Samen kunnen we zoeken naar een manier om dit dier te helpen.

En jullie?

Eigenlijk ben ik wel benieuwd of en hoe jullie bidden. Op vaste momenten of juist niet? En als je bidt, waaruit bestaat zo’n gebed dan, wat doet het met je en heb je er verwachtingen bij? Ons gebed bestond uiteindelijk uit heel veel danken en blij zijn met de zegeningen en we hebben verschillende zorgen gedeeld, ook de zorg om het voortbestaan van de neushoorn!

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars