MENUMENU

Niet bang

Je hoeft niet bang te zijn
Al gaan de lichten uit
God is er en Hij blijft
Als jij je ogen sluit.

Zo´n 11 jaar al zing ik dit liedje elke avond. De eerste jaren 1 keer per avond, later 2 keer en al ruim 7 jaar 3 keer op een avond. Voor het slapen gaan van onze kinderen, soms zelfs tweestemmig met papa samen.

Troost

Ver voordat ik kinderen kreeg, gaf dit liedje mij heel veel troost. In een bange periode, waarin de lichten figuurlijk uitgingen, putte ik er hoop uit. Toen de kinderen kwamen, wilde ik het ze graag meegeven en dat doen we dus nog trouw elke avond.

Echt?

Toch zing ik het niet elke avond van harte. Voor de kinderen hoort het ‘gewoon’ bij het avondritueel. Zouden ze het wel meekrijgen, denk ik wel eens, maar als ik het per ongeluk wel eens vergeet, helpen ze me er altijd aan herinneren: “mam, je moet nog zingen!”. Ze krijgen het dus wel mee, maar wat zing ik dan eigenlijk? Is God er als ik mijn ogen sluit? Is God er als ik even niet oplet?

Hoop

Ik weet het natuurlijk niet zeker en de twijfel zal ook altijd wel ergens blijven, maar ik blijf er vanuit gaan dat Hij het licht aanlaat als het hier uitgaat. Ik weet niet hoe lang ik dit liedje nog elke avond blijf zingen, op hun 18e zullen ze het wel niet meer waarderen, denk ik? Maar ik hoop dat mijn kinderen er ook af en toe hoop uit blijven putten.

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
6 juni 2016
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars